Zola: Vi skal blive bedre som hold

530

Chelseas assistenttræner Gianfranco Zola, indrømmer forud for FA Cup-kampen mod Manchester United, at Chelsea skal blive bedre som hold, frem for at spille individuelt. 

Chelsea har de seneste uger været igennem en svær spillemæssig periode, hvor resultaterne er udeblevet. De dårlige resultater, betyder at Chelsea efter en god sæsonstart, nu befinder sig ude af den Champions League-givende top 4.

Ifølge Zola findes en af forklaringerne på den seneste tids resultater, ved at holdet ikke arbejder sammen som hold, men i stedet forsøger at løse problemerne individuelt.

“Vi skal arbejde mere som et hold, end som individualister. Imod Manchester City reagerede vi, ja, men vi reagerede individuelt. Der var nogle spillere som tog ansvar, men de ville ændre kampen på egen hånd,” udtaler Zola forud for kampen mod Man Utd.

“Vi er i gang med at etablere en ny spillestil og vi er nødt til at lære, at vi skal reagere som hold i de svære situationer. Det er ikke nok at én spiller får bolden, og forsøger at afdrible to modstandere. Det er ikke måden vi skal vinde fodboldkampe på,” tilføjer Chelsea-assistenten.

Mange kritikere har peget på at Chelsea-truppen mangler ledere, som går forrest når resultaterne udebliver. Som eksempler på tidligere ledere, bringes John Terry og Marcel Desailly fra Zolas aktive tid i klubben. Ifølge Zola er manglende ledere, dog ikke et problem.

“Jeg er overbevist om, at vi har stærke ledere i truppen. De er anderledes personligheder en dem (JT og Desailly, red.), men dem vi har, er fyldt med karakter,” udtaler Zola og uddyber:

“Den trup vi arbejder med nu, hader at tabe lige så meget som vi gjorde det i min tid som spiller i klubben. Det kan godt være at de viser det på en anden måde, men man kan ikke sammenligne forskellige trupper på den måde. Spillerne var skuffede efter nederlaget til Manchester City, men de reagerede i kampen mod Malmö FF -og det skal de fortsætte med,” afslutter Zola.

Næste udfordring venter i aften, når Chelsea tager i mod Manchester United i den engelske FA Cup.