Video: Tom Henning Øvrebø: Jeg ville ikke være Chelsea-Barca-kampen foruden

504

Tom Henning Øvrebø blev heftigt kritiseret og modtog dødstrusler, efter han dømte opgøret mellem Chelsea og Barcelona i 2009. Alligevel ville han ikke være kampen foruden, fortæller han i et interview med CSD TV.

Semifinalen blev endestationen i Champions League tilbage i 08/09-sæsonen, da the Blues mødte FC Barcelona.

Det første opgør endte målløst på Camp Nou, men i returkampen sneg spanierne sig videre på reglen om udebanemål, da Andrés Iniesta udlignede til 1-1 dybt inde i overtiden.

Det, der dog for alvor stjal overskrifterne efter kampen, var de mange straffespark, som Chelsea blev snydt for. Det blev dommer Tom Henning Øvrebø heftigt kritiseret for, og det betød også, at nordmanden måtte have politieskorte hele vejen fra London hjem til Oslo.

Her otte år efter indrømmer han, at han lavede fejl i løbet af kampen, og selvom der på baggrund af det kom dødstrusler mod både ham og hans familie, så vil han stadig ikke være kampen foruden.

– Nej! Absolut ikke. Tænk på, hvor mange som har lyst til at være med i en Champions League-semifinale. Men havde jeg haft muligheden, så var der ting, som jeg ville gøre anderledes, fortæller han i et halv time langt interview med CSD TV.

Hele interviewet kan ses nedenfor.