Verbale infight og AC som starter i Contes onsdagsgalla

1800

Jakob Genz er cand. mag. i kultur og formidling med speciale i sport, kultur og medier. Han er skribent på NordicBet Blog, som denne klumme er udgivet i samarbejde med.

Chelsea ligner et hold, der går all in på Carabao Cuppen. Derfor er danske Andreas Christensen også en del af den startopstilling, som Conte har valgt til aftenens semifinalekamp mod Arsenal.

Carabao Cuppen er på papiret den mindst betydningsfulde turnering i Chelseas sæsonkalender. I hvert fald sportslig set. For Carabou Cuppen indeholder hverken FA Cuppens romantiske mytologi, Premier Leagues bunker af penge og Champions Leagues buldrende prestige.

Alligevel kommer vi efter al sandsynlighed til at se et Chelsea-hold i noget nær stærkeste opstilling, når Arsenal i aften gæster Stamford Bridge til den første af to kampe om en plads i finalen.

Ikke bare fordi hovedsponsoren af Englands ‘lille’ cupturnering, den thailandske energidrikvirksomhed Carabao, også ‘pryder’ Chelseas træningstøj i form af et iøjnefaldende vandbøffel-logo, hvilket naturligvis vil gøre en samlet cup-sejr til noget ganske brugbart på Chelseas kommercielle fronter.

Læs også: Chelseas Barkley-handel anklages for svindel

Men også fordi Carabao Cup-trofæet lige nu ligner ét, som Chelsea – trods trofæets manglende kapow-effekt rent sportsligt – alligevel ikke kan tillade sig andet end at gå all in for at vinde og dermed stille ind i en friskpudset glasmontre.

For med hele 16 point op til Pep Guardiolas Manchester City i Premier League og med en kommende ottendedelsfinale mod Barcelona i Champions League, så er der lige nu ikke meget der tyder på, at Chelsea hverken bliver engelske mestre eller kommer til at løfte pokalen med de store ører.

Conte og co. må med andre ord tage hvad de (endnu) kan få.

Tvivlsom rygrad
Det samme må Arsenal. Men til forskel fra Conte, der ifølge de seneste meldinger fra Chelseas træningsanlæg i Cobham råder over alle og enhver i spillertruppen, så står Wenger lige nu med et besværligt puslespil.

Etablerede navne som Olivier Giroud, Nacho Monreal, Sead Kolisinac og Laurent Konscielny ligger alle tungt på skadesbriksen og holdets defensive rygrad, Shkodran Mustafi i midterforsvaret og Granit Xhaka på 6eren, er begge fortsat så tvivlsomme, at Wenger på gårsdagens pressemøde stadig ikke kunne svare på om rygraden var klar til kamp eller ej.

Og midt i en tid, der i forvejen er præget af uvished – primært på grund af de spørgsmålstegn, der bliver ved med at hænge over hovederne på både Alexis Sanchez og Mesut Özil i det pivåbne transfervindue, må de manglende prikker på aftenens taktiktavle frustrere Wenger grænseløst.

Læs resten af klummen her hos NordicBet.