Ung dansker klar til Derby kamp

1247

Andreas Christensen har haft en travl start i Chelsea siden han kom til London. Han har været involveret i alle fire youth-turneringer, og samtidig også været en del af de danske U-landshold. Nu hvor det går mod enden af sæsonen, så er han ivrig for at komme i spil.

Andreas har spillet de seneste to FA Youth Cup kampe, og scorede Chelseas første mål mod Charlton i januar.

”Vores første mål mod Charlton var meget vigtigt, da det satte vores comeback i kampen i gang. Det var også mit første Chelsea mål, så det var en rigtig dejlig følelse.”

Efter Andreas forlod Brøndby i sommer, så var hans tilstedeværelse på Cobham lidt tilfældig, da han var på forskellige internationale ture, med det danske U17 landshold. Han var blandt andet med til at sikre sejren i Syrenka Cup i Polen, da han scorede på to sene hovedstød. Han fik først debut for U21 og U18 midt i september, hvor efter han var fraværende indtil starten af oktober.

”Jeg spillede ikke så meget den første halvdel af sæsonen. Jeg havde mange landsholdskampe, så jeg spillede ikke i starten, men i anden halvdel af sæsonen har jeg været meget mere involveret. Jeg troede at jeg kun skulle spille for U18, men jeg har kun spillet en kamp, mod Liverpool, så det er virkelig dejligt at være sammen med U21.”

Det er med Dermot Drummys hold Christensen har spillet størstedelen af hans kampe denne sæson, og er en af de faste på U21 sammen med Alex Davey, Lewis Baker og Islam Feruz, som er gået ned fra det hold, for at være med i Youth Cuppen denne sæson.

”Det er det med at arbejde med forskellige spillere, men det er fint. For mig gør det ingen forskel, det er stadig mit hold, mine holdkammerater, så jeg skal arbejde hårdt for dem.”

”I ugen op til kampen er vi hele gruppen samlet, og vi forbereder os og koncentrerer os om taktik. Jeg har ikke spillet mod Derby før, men det skulle blive en rigtig god kamp.”

”Adi (Viveash, youth-træner) fortalte os, at de er et hold der arbejder sammen, de løber hele tiden, presser hårdt, så det vil blive en svær kamp.”

Christensen har haft en speciel evne til at komme igennem svære Cup kampe, efterfulgt af gode præstationer i landskampe turneringer og samtidig nyde succesen der var med Brøndby, før han kom til Chelsea. Han har gjort sig selv til fast mand i NextGenSeries, hvor han for nylig var med til at slå Barcelona i Spanien og gå videre til 1/8 finalerne.

”Vi har kun en cup-turnering i Danmark, hvor jeg spillede næsten hver eneste kamp, og det var rigtig godt. Vi vandt ligaen og vi vandt cuppen. Det er lidt anderledes her, for her har du U21 spillere der kommer ned, men i Danmark er det kun U17 der spiller mod andre U17 hold, så i Danmark er det mere i aldersgrupper.”

FA Youth Cuppen giver unge spillere muligheden, for at opleve spændingen i et vind eller forsvind opgør, på et førsteholds-stadion, en ting som Viveashs hold allerede har oplevet på The Valley (Charlton Athletic F.C) og også ser frem til på Pride Park (Derby County FC).

“Vi har fået at vide, at der kommer mange mennesker på stadion, så det ser jeg frem til. Man kan virkelig mærke forskellen med et stort publikum, specielt på udebane, når man hører dem heppe på deres hold, men vi håber at der kommer nogle Chelsea fans på fredag, for at heppe på os.”

Hvis Chelsea kommer i semifinalen, så er det sikkert at vi får dem at se på Stamford Bridge, da semifinalen spilles over to kampe. Det kan enten blive mod Hull City eller Liverpool. Sidst der var FA Youth Cup på Stamford Bridge var tilbage i april, hvor mål fra Chalobah, Baker og to fra Feruz sikrede en 4-0 sejr.

”Det ville kun være min anden gang på Stamford Bridge, da jeg kun har spillet der en gang mod Middlesbrough, så forhåbentligt kan vi komme der ind igen.”

Chelsea TV viser kampen fra 19.30 på fredag.