True Blue: Tore André Flo

1714

I denne uges True Blue har vi bevæget os udover Danmarks grænser og taget en snak med norske Tore André Flo, der spillede i Chelsea fra 1997-2000 og i dag arbejder som træner på Chelseas akademi.

Tiden som aktiv:
-Nu har du været så privilegeret at prøve at have spillet i flere af de store ligaer i Europa – England, Skotland, Italien og Norge – hvordan skiller Premier League sig ud?
Som dreng havde jeg en drøm om at spille i Premier League og Serie A. Jeg var heldig og fik drømmen opfyldt. Jeg synes, Premier League er den bedste liga i verden. Den har lidt af alt. Fysisk stærke spillere, højt tempo osv. Jeg tror, der skal mere til for at få succes i England end i Italien.

Jeg kunne også godt lide at spille i Serie A, men jeg må indrømme, at tempoet ikke var så højt som i England. Også fysisk var det nok lidt hårdere i England. Men i Italien var der mange teknisk gode spillere. Af og til kan det være godt, at tempoet ikke er for højt. Det er måske noget af problemet i England, at tempoet er for højt, og spillerne ikke har god nok teknik til det.

At score i debuten betød virkelig meget for mig. Jeg var selvfølgelig nervøs inden min første kamp som professionel fodboldspiller, men nerverne forsvandt hurtigt, da jeg scorede så tidligt.

Rygtet siger, at Everton bød på dig, mens du spillede i Brann. Hvor tæt var du på at skifte?
Jeg overvejede Everton i en periode. Problemet var, at jeg spillede landskamp i Emiraterne og nåede ikke at bestemme mig, inden transfervinduet lukkede den gang.

Kan du sætte ord på din debut mod Coventry? Hvad betød målet i din debutkamp for din status som ny i klubben?
At score i debuten betød virkelig meget for mig. Jeg var selvfølgelig nervøs inden min første kamp som professionel fodboldspiller, men nerverne forsvandt hurtigt, da jeg scorede så tidligt.

Hvad var din største oplevelse i din karriere i Chelsea?
Jeg havde mange store øjeblikke i Chelsea. Vi vandt Europacuppen for cupvindere, Liga Cuppen, Charity Shield, og Super Cuppen. Men for mig personligt var det at spille og score tre gange mod Barcelona i Champions League kvartfinalen måske det allerstørste.

Cup Winners Cup

Hvad var din største oplevelse i hele din karriere?
Den største og måske vigtigste oplevelse i min karriere var nok at slå Brasilien ved VM i Frankrig. Det bragte os videre fra gruppespillet, noget som Norge aldrig har gjort. Jeg scorede et mål, trak et straffe og vi vandt 2-1.  

Du spillede under to forskellige managers i Chelsea, Gullit og Vialli. Hvad var forskellen på de to?
Gullit og Vialli var to trænere, som jeg virkelig godt kunne lide. Gullit var træneren, der hentede mig til klubben, og hjalp mig med at tackle fulde tribuner, masser af spilletid og vigtige kampe. Vialli var meget professionel og hev italienske trænere ind, der fik os i meget god fysisks form. Vialli var taktisk klog.

For mig personligt var det at spille og score tre gange mod Barcelona i Champions League kvartfinalen måske det allerstørste.

På hvilket stadion har du haft din største oplevelse i Chelseatrøjen?
Personligt synes jeg, det var meget specielt at score to mål i en 3-3 kamp på Old Trafford. United var og er et stort hold, og et hold som alle ønsker at spille godt mod.

Hvem var du tættest med, dengang du spillede i klubben? Har du stadig kontakt med nogle af drengene i dag?
Jeg var tæt med Wise, Zola, Poyet, Goldbæk, Høgh, Lamborde, Forsell og De Goey. Jeg har fortsat god kontakt med de fleste af dem.

Var der en lederfigur både på og udenfor banen?
Dennis Wise var lederfigur både på og udenfor banen. Han er den bedste kaptajn som et hold kunne tænke sig.

Hvem er den bedste spiller, du har stået overfor?
Zola er klart den bedste spiller, jeg har spillet med. Jeg tror, han lavede assist til 50% af mine scoringer. Han havde altid et fantastisk overblik.

Var Chelsea din drømmeklub?
Leeds og Birmingham City var mine klubber som lille.

flo

Chelsea i dag:
Hvad synes du om tilgangen af José Mourinho som manager?
Mourinho er den bedste træner, Chelsea kunne få. Fansene elsker ham, og spillerne elsker ham.

Hvad er din holdning til de mange managerskift, der har været under Abramovich?
Jeg er ikke fan af så mange trænerskifter. Men alt i alt har det været meget godt for Chelsea, at Abramovich kom til klubben. Klubben havde ikke været så god i dag, hvis ikke det havde været for ham. Jeg tror, de fleste supportere sætter pris på, hvad han har gjort for klubben.

Andreas regnes for at være et af de største talenter på akademiet. Vi har meget stor tiltro til ham.

Hvem er i dine øjne den bedste/vigtigste spiller på holdet i dag?
I dag kan jeg rigtig god lide Hazard, men jeg kunne nemt nævne mange spillere. Chelsea har et virkelig godt ungdomsakademi, og måske vil en af de nye blive et stort hit.

Du er tilknyttet akademiet i Chelsea nu – Tror du, at Andreas Christensen kommer til at slå igennem i Chelsea?
Andreas regnes for at være et af de største talenter på akademiet. Vi har meget stor tiltro til ham.

Øvrige spørgsmål:
Hvordan var det at spille på højeste plan med familiemedlemmer? (Ulrik Flo etc..)
Det er altid specielt at spille med et familiemedlem. Specielt på landsholdet med min bror Jostein og min fætter Haavard. Jeg følte altid, det var lidt lettere at spille, når jeg spillede med nogle, jeg kendte så godt.

Var det et stort pres at blive solgt som Chelseas dyreste nogensinde? (dengang)
Ja, det var et stort pres at blive solgt for så mange penge. I perioder var jeg også præget lidt af det. Men det gav mig god erfaring.