True Blue: Steen Skovgaard

1369

Denne uge har vi snakket med den tidligere radiovært Steen Skovgaard og har blandt andet bedt ham lave en top 3 over yndlingsspillere i Chelsea gennem tiderne.

Hvornår og hvorfor blev du Chelsea fan?
Det hele startede for mig i 1997, da jeg var med i en tipsklub på mit daværende arbejde. Her skulle vi vælge en tysk, dansk, italiensk og engelsk favoritklub, som ville tælle dobbelt-op i regnskabet ved rigtigt tip. Her faldt valget på Chelsea. Så i virkeligheden blev jeg “blå” ved et tilfælde…

Hvordan og hvor ofte følger du klubben?
Der går ikke en dag uden lige at checke nettet og aviserne for, hvilke nyheder der bare kunne have antydningen af “The Blues” – så jeg forsøger så godt som muigt at følge med i både de officielle nyheder – og den lidt flere løse rygtestrøm.

Har du en top 3 over yndlingsspillere i Chelsea gennem tiderne?

1. Gianfranco Zola

2. Tore Andre Flo

3. Dennis Wise

Zola

Hvilket Chelsea hold er dit favorit hold? Altså, under hvilken træner mener du Chelsea tiltalte dig mest?

Den er svær… Jeg var meget glad for Mourinho-tiden (som jo kommer igen  ) – men jeg bliver nok nødt til at vælge æraen omkring Vialli. Der var nogle gyldne momenter – og en spilleglæde, som gjorde det yderst seværdigt at følge holdet.

Hvis du skulle vælge et “Golden Moment” mens du har været Chelsea fan, og det ikke er Champions League under Di Matteo, hvad skulle det så være?
Som den opmærksomme læser nok har lagt mærke til, så er perioden i slutningen af 1990’erne meget speciel for mig – og det er også i den periode, at mit “golden moment” befinder sig. Måske ikke så stort, som at vinde CL, mesterskabet, pokalen eller noget andet – men mere et “Hold da op en kamp”-moment. Det var på en flimrende tv-skærm, at Tore Andre Flo og co. gik amok og legede kispus med Blackburn i 3-4-kampen på Ewood Park. 2 mål af Flo, et af LeBoeuf, et af LeSaux og et rødt kort til Wise – og alligevel 3 point… Simpelthen storartet!

Hvor ofte ser du Chelsea spille?
Jeg har efterhånden set Chelsea spille live et par gange – helt sikkert ikke så mange gange som hardcore-fans – men alligevel: En enkelt gang på Stamford Bridge i en Carling Cup-kamp mod Leicester, som blev vundet 4-3 i forlænget spilletid, 1 gang på Brøndby Stadion i en sommerkamp, 2 gange mod FCK (CWC og senest CL). Desværre missede jeg kampen mod FCN i CL sidste sæson – men de klarede jo ærterne uden mig

Hvad er din største stadionoplevelse med Chelsea? Hvilken kamp var det og hvad gjorde oplevelsen speciel?
Kampen mod Leicester på Stamford Bridge… fordi det var på The Bridge. Der var (som sædvanligt) udsolgt – og en helt fantastisk stemning, som jeg aldrig glemmer. Planen er, at jeg skal opleve det igen, når den nye sæson starter op: London’s calling… og jeg håber, at kunne gafle billetter til sæsonpremieren hjemme mod Reading.

Kampen mod Leicester på Stamford Bridge… fordi det var på The Bridge. Der var (som sædvanligt) udsolgt – og en helt fantastisk stemning, som jeg aldrig glemmer.

The Speciel One vender tilbage til klubben. Hvad er din umiddelbare holdning til dette? Og Hvad tror du, dette indebærer?Jeg er – og har altid været – meget glad for Mourinho. Han har meget at leve op til – men jeg er sikker på, at hvis nogle kan leve op til det – så er det “The Special One”. Klubben og holdet trænger til en rolig periode uden de store udskiftninger – og jeg er sikker på, at Mourinho får den ro fra Abramovich til at skabe de store resultatere, så vi se “The Blue Flag Flyin’ High” på vej til Wembley, mesterskabet og CL.

Jeg tror, at Mourinho kommer til at være aktiv på transfermarkedet – og med en Torres på vej væk, så er der også plads til lidt spændende nyindkøb.

Sæsonafslutningen står for døren og det betyder typisk transfers og rygter – Hvem ser du gerne i den blå trøje, når der fløjtes til sæsonstart efter ferien?
Rygterne løber jo hurtigere og hurtigere for hvert år – og det kan være svært at følge med – men jeg så gerne, at vi f.eks. hentede en Gareth Bale til klubben – og hvis vi skal se på det med danske briller, så ville det jo være fedt med en Andreas Cornelius, nu når det ikke blev Jores Okore. Bevares, jeg er ikke sikker på, at han ville slå igennem med det samme – men han har størrelsen og modet til at blive en god PL-spiller.