True Blue: Lasse Askou Mikkelsen

1520

I denne uges True Blue har Esbjergs målmandstalent Lasse Askou Mikkelsen, der var til prøvetræning i Chelsea i april og maj måned sidste sæson, givet os et spændende indblik i, hvordan Chelsea adskiller sig fra de vandte rammer i det vestjyske, og hvordan stemningen er i en storklub.

På trods af sine kun 15 år har Lasse Askou Mikkelsen allerede vist sig at være et stort målmandstalent. Så stort at Esbjerg har givet ham en tre-årig kontrakt, og Chelsea har haft ham til prøvetræning to gange i den forgange sæson. Vi har derfor taget en snak med Lasse, der kan give os et spændende indblik i, hvordan store Chelsea i London adskiller sig fra lille Esbjerg i Vestjylland.

Er du Chelseafan?
Nej, jeg holder ikke udpræget med nogen udenlandske klubber, men man kommer vel altid til at følge en klub tættere, hvis man har været derovre.

Kan du fortælle lidt om selve forløbet derovre?
Første gang jeg var derovre (april red.) var det fem dage med masser af træning uden egentlig tid til at kunne restituere. Den anden gang (maj red.) var der mindre træning, og der spillede jeg en træningskamp for U16-holdet mod Reading.

Hvordan var stemningen i klubben?
Udenfor banen var de meget flinke, hvilket overraskede mig. Både trænere og spillere var i rigtig godt humør. De fortalte også, at de lægger meget vægt på, hvordan spillerne er som personer.

Lasse Askou

Hvad er de største forskelle mellem en storklub som Chelsea og Esbjerg, hvor du spiller til daglig?
Niveauet er selvfølgelig meget højere, og faciliteterne er bedre. Oplæggene til kampene er også mere detaljerede. Derovre bor spillerne nærmest i klubhuset. Det er bare kæmpestort.

Udenfor banen var de meget flinke, hvilket overraskede mig. Både trænere og spillere var i rigtig godt humør. De fortalte også, at de lægger meget vægt på, hvordan spillerne er som personer.

Fik du mulighed for at møde nogle af førsteholdsspillerne?
Nej. Første gang jeg var derovre, var der ingen rundvisning. Det var der så anden gang, men da førsteholdet skulle spille mod Tottenham, var de ikke at finde i klubben på det tidspunkt. Jeg fik dog snakket en del med Andreas Christensen og Nathan Ake, som jo træner med førsteholdet.

Skal du til prøvetræning derovre igen?
Nej, ikke som det ser ud lige nu, men klubben følger mig stadig.