True Blue: Johan Wohlert

3843

I femte afsnit af True Blue har vi mødt musiker Johan “Hazard” Wohlert, som han kalder sig, fra The Storm, der har en kæmpe passion for The Blues.

Hvornår og hvorfor blev du Chelseafan?
Det var i 2001, da jeg lige var flyttet til London med mit gamle band Mew. Det var den tid, Grønkjær spillede i Chelsea, og så synes jeg generelt holdet var spændende under Ranieri. Derudover holdt mange af mine venner i London også med Chelsea.

Hvor tæt følger du holdet?
Jeg ser selvfølgelig alle kampene, så jeg følger dem rimelig tæt.

Hvor ser du typisk kampene?
Jeg ser dem på nettet på Viaplay.

Var det noget at komme på vores stambar, Guldhornene, og se en kamp en dag?
Ja helt sikkert! Det kunne være sjovt.

Hvis jeg skal være ærlig, så gider jeg ikke at følge dansk fodbold, fordi det simpelthen er for kedeligt. Der er så meget mere klasse over Premier League.

Har du været på Stamford Bridge og se Chelsea spille?
Jeg har været der to gange og se dem spille mod Manchester United og Charlton. Så har jeg faktisk også set dem på Anfield, hvilket var meget sjovt, fordi jeg så den sammen med en producer, der var glødende Liverpoolfan. Vi sad så blandt ”fjenden” og så kampen. Derudover har jeg mødt Jesper Grønkjær til en Danmarksindsamling. Da jeg så ham, gik jeg hen for at snakke med ham om det mål, han scorede i 2004, hvorefter han ivrigt snakkede med om det! En super cool fyr.

Hvordan oplevede du stemningen? Hvordan adskiller det sig fra dansk fodbold?
Hvis jeg skal være ærlig, så gider jeg ikke at følge dansk fodbold, fordi det simpelthen er for kedeligt. Der er så meget mere klasse over Premier League. Hele auraen omkring det. Bare produktionen af kampene er meget federe. Også de små kampe som Fulham mod Aston Villa er også godt produceret, så det virker rigtig fedt. Det er også det, der gør det sjovt at følge. Man snakker meget om, hvor godt tysk fodbold skulle være, men der er bare en anden ”air” over Premier League.

Har du en yndlingsspiller gennem tiderne og på det nuværende Chelsea-mandskab?
Hazard har været fantastisk. Han har været den spiller, vi har savnet. Den flair, han har, er utrolig. Han ser virkelig komfortabel ud på bolden modsat de andre spillere på holdet. Selv ikke Mata og Oscar har det samme touch. Jeg kan nu også godt lide Torres. Der er noget sympatisk over ham, selvom statistikkerne taler imod ham.

Wohlert

Jeg har altid godt kunne lide Drogba, da alle andre klubber hadede ham, fordi han simpelthen var så god. Forsvarsspillerne kunne ikke give ham fem centimeter mere plads, før han scorede. Jeg har også en svaghed for Crespo, selvom han aldrig rigtig slog til i Chelsea, fordi han var en virkelig giftig angriber.

Hvis vi ser bort fra Champions League-triumfen sidste år, hvad er så din største oplevelse som Chelseafan?
Det var vildt at vinde den første Premier League-titel under Mourinho, men den eneste gang jeg har tudet var nu under Champions League-finalen.

Glæd dig til næste uges afsnit, hvor den tidigere Chelsea-spiller Morten Nielsen fortæller om sin tid i klubben!

Hvis du missede de foregående True Blue-afsnit eller bare vil læse dem igen, kan du trykke her.