True Blue: Bjarne Goldbæk

4824

Bjarne Goldbæk spillede i Chelsea fra 1998 til 2000. Man husker nok bedst danskeren for at skifte fra FCK til Chelsea, mens Brian Laudrup gik den anden vej, efter de to hold havde mødt hinanden i Cup Winners Cup.

I tredje afsnit af True Blue har vi taget en snak med Bjarne Goldbæk omkring skiftet fra FCK til Chelsea, hvordan det var at spille under Vialli, hans største oplevelse i Chelseatrøjen og meget mere!

Du skiftede til Chelsea samme sæson, som FCK var ved at slå Chelsea ud af Cup Winners Cup. Du fik mange roser for præstationen og ikke mindst dit mål i 81’, som var ved at skabe sensationen. Tror du at dette mål og din position som ’Årets Spiller’ i FCK gjorde det lettere for dig at blive en del af holdet?

– Mine to kampe mod Chelsea havde helt sikkert betydning for skiftet. Chelsea havde scoutet 4-5 FCK kampe inden det første opgør mod dem. I disse kampe havde jeg også gjort et godt indtryk, sagde de.

23235438-e5d3c1f9356c67d7af1c33e2857d39ef

Er der forskel på at skifte til udlandet og en stor klub når man er ung (i 87 fra Næstved til Schalke) og når man er med aldersmoden (i 98 fra FCK til Chelsea)?

– Ja, kæmpe forskel. Da jeg som 18-årig skiftede til Tyskland, vidste jeg intet om professionel fodbold. Da jeg skiftede til Chelsea, var jeg en spiller med en masse erfaring og selvtillid fra Bundesligaen og landsholdet. Jeg kendte meget mere min værdi, og hvad der ventede mig.

Var der en lederfigur på og uden for banen i Chelsea?

– Dennis Wise var et samlingspunkt, specielt på banen og på træningsbanen. Derudover var han meget hjælpsom overfor nye spillere. Lederfiguren var faktisk Vialli som var spillende træner det første år jeg var i klubben.

Da jeg skiftede til Chelsea, var jeg en spiller med en masse erfaring og selvtillid fra Bundesligaen og landsholdet. Jeg kendte meget mere min værdi, og hvad der ventede mig.

Har du kontakt til spillere eller medlemmer af stab/administrationen fra den gang?

– Ikke jævnlig kontakt, men jeg har truffet bl.a. Zola og Flo flere gange, siden jeg stoppede i klubben.

Hvilken medspiller i klubben var du mest imponeret af?

– Zola! Kom som den første til træning og gik som den sidste. Helt igennem professionel! Enormt potentiale og en dejlig naturlig person uden nogen form for nykker.

Klubskifte betyder ny træner. Var det en stor omvæltning at gå fra Kim Brink til Gianluca Vialli?

– Træningen var selvfølgelig anderledes, men den største forskel var den høje intensitet og det højere niveau blandt spillerne. Vi var 17 landsholdsspillere i truppen. Hvis du ikke leverede 100% hver træning var du ikke i truppen til næste kamp! Det overraskede mig totalt, at der var en så god træningsmoral og træningsintensitet.

Hvem er den ’største’ spiller du har stået overfor i din karriere?

– Lothar Matthäus. Da han var allerbedst var han umulig at bremse!

Hvor havde du din største oplevelse i Chelseatrøjen?

– Debut på Highbury med 5-0 sejr og indskiftning mod Tottenham på udebane med efterfølgende langskudsmål, som betød at CFC opretholdt rekord med ikke at have tabt til Tottenham i vist nok 18 år.

Var det en drøm at spille for Chelsea?

– Ikke en drøm, men en kæmpe bekræftelse og udmærkelse efter mange hårde år som professionel spiller.

270408_177765448954866_2972339_n

Har du et ’Golden Moment’ med Chelsea?

– Det jeg spontant forbinder mest med CFC er desværre tabt Champions League 2008 finale på straffespark, hvor John Terry brænder det afgørende straffespark. CFC havde et TOP hold! Jeg kender John Terry personligt, da han var en af de unge spillere i truppen, da jeg spillede der. Jeg følte virkelig med ham.

Følger du stadig klubben?

– Ja, ligesom alle andre klubber jeg har spillet for.

Hvis du ikke har læst de to foregående afsnit af True Blue, kan du finde dem her.