True Blue: Adam Møller Gomaa

2408

Chelseafan og journalist og kommentator på 6’eren, Adam Møller Gomaa, fortæller i denne uges udgave af True Blue om sit favorit Chelseahold, giver sit bud på om AC slår igennem i Chelsea og meget mere!

Hvornår og hvorfor blev du Chelseafan?
Det startede, da Jakob Kjeldberg blev hentet til klubben, men egentlig skal Peter Schmeichel også have en del af æren, fordi det var i den periode, United vandt alt stort set, og Chelsea kun fik 6. og 7. pladser. Mange af mine venner holdt med United, og jeg synes ikke det var sjovt at følge med strømmen, så det var primært på grund af Kjeldberg, og så fordi de havde en fed blå trøje. Jeg begyndte så at lære holdet bedre at kende og se dem i TV’et, og så har interessen bare vokset siden da.

Mange af mine venner holdt med United, og jeg synes ikke det var sjovt at følge med strømmen

Hvordan og hvor ofte følger du klubben?
Jeg ser 38 ud af 38 med dem i Premier League, og derudover ser jeg, i kræft af mit arbejde, også deres pokalkampe og en del Champions League kampe. Jeg ser dem oftest på TV’et, men sidste år var jeg endelig ovre og se dem mod Fulham. Kampen endte godt nok 0-0, men det var stadig fedt at se den alligevel. Jeg vil også rigtig gerne se dem noget mere i England.

Hvad er din største stadionoplevelse med Chelsea? Hvilken kamp var det, og hvad gjorde den speciel?
Jeg har desværre kun set dem i Danmark mod FC Nordsjælland og så dengang, de spillede mod Brøndby i en venskabskamp. Så har jeg som sagt også set dem mod Fulham på Stamford Bridge, og det må nok siges at være det største, selvom kampen endte 0-0. 

Hvilket Chelseahold er dit favorithold? Altså, under hvilken træner tiltalte de dig mest?
Det må være, da Mourinho var der i første omgang. Jeg synes, det hold, der vandt mesterskabet i 05/06 med spillere som John Terry, Carvalho, Essien, Lampard og Drogba, virkede ekstremt solidt, og man havde en opfattelse af, at de nærmest ikke kunne tabe. Det er også spillemæssigt det hold, jeg bedst kan lide.

Chelsea 05/06

Har du en yndlingsspiller, både gennem tiderne, men også på det nuværende Chelseahold?
Jeg har en del. Favoritspilleren må nok stå mellem Zola og Lampard, hvis det er gennem tiderne. Lige nu har jeg en stor forkærlighed for Fernando Torres, selvom det ikke ligefrem kører særligt godt for ham. Jeg synes dog stadig, han virker sympatisk, og jeg husker stadig, hvor fantastisk han var engang, så ham hepper jeg meget på lige nu. Men min Chelsea-fascination voksede også i takt med de danske islæt der har været i form af Brian Laudrup, Bjarne Goldbæk og Jesper Grønkjær, så de er også blandt mine yndlinge, men hvis jeg endelig skulle vælge en, må det nok være Lampard, der er min favorit gennem tiderne.

Jeg synes, det er helt fantastisk, at vi får Mourinho tilbage. Det er nærmest en legende, der venner hjem til der, hvor han hører til.

Hvis du skulle vælge et ”Golden moment”, mens du har været Chelseafan, og det ikke er Champions League under Di Matteo, hvad skulle det så være?
Så er det tilbage i 99/00 sæsonen, hvor vi spillede en Champions League kvartfinale imod Barcelona. Dengang var det ikke hverdagskost at se Chelsea i Champions League. Jeg så kampen sammen med mine venner på den idrætsefterskole, jeg gik på. Chelsea vandt 3-1, og Flo scorede to gange, så jeg havde ligesom håneretten over dem i et stykke tid. Faktisk lige indtil vi så tog til Camp Nou og fik tæsk 5-1, men det er der vidst ingen grund til at snakke mere om.

The Special One vender tilbage til klubben. Hvad er din umiddelbare holdning til det? Og hvad tror du, det kommer til at indebære?
Jeg synes, det er helt fantastisk, at vi får Mourinho tilbage. Det er nærmest en legende, der venner hjem til der, hvor han hører til. Jeg tror også, at det at vi har fået Mourinho tilbage, har fået os ind i kampen om mesterskabet igen. Hans taktiske overblik og mandskabspleje er uden sammenligning, så vi kan forhåbentlig få lukket hullet til de to Manchester-klubber i den kommende sæson.

Hvem ser du gerne trække den blå trøje over hovedet til sæsonstart efter ferien?
Hvis vi skal vinde Premier League næste sæson, skal Mourinho nok have hentet et par af sine egne folk ind. Jeg ville blive ellevild, hvis Cristiano Ronaldo skulle få lyst til at trække Chelseatrøjen over hovedet! Men vi skal nok have hentet en angriber mere ind. Jeg tror, at Demba Ba måske bliver solgt, men at vi til gengæld beholder Torres.

Tror du, Andreas Christensen kommer til at slå igennem i Chelsea?
Ja, der er i hvert fald en del, der taler for. Jeg så ham sidste sæson i NextGen Series, hvor han spillede fint. Han blev også brugt på højrebacken, hvor jeg dog ikke synes, han kom til sin ret. Han virker som en ekstremt rolig 17-årig gut og har masser af ro på bolden. Jeg håber, at han i den kommende sæson kommer op og træner med på førsteholdet og måske for nogle indhop. Jeg tror til gengæld ikke, at det vil være en fordel at leje ham ud, da vi før har set det gå galt med for eksempel Michael Mancienne, der endte med ikke helt at leve op til det niveau, der var forventet. Derfor synes jeg, at han skal lave en John Terry og simpelthen kæmpe sig vej op gennem rækkerne.

Fik du ikke læst de foregående afsnit af True Blue? Læs dem her.