To vindere, den bedste målmand og næstbedste spiller – stærke Chelseapræstationer ved VM

2617

To Chelseaspillere endte med at være øverst på skamlen ved dette års VM, men der var flere skikkelser, som gjorde en rigtig god figur i Rusland.

Olivier Giroud og N’Golo Kanté kan nu kalde sig for verdensmestre, efter de vandt VM-finalen med 4-2 sammen med resten af det franske landshold over undertippede Kroatien.

De blev begge skiftet ud undervejs i kampen, men har spillet fast gennem hele turneringen. Olivier Giroud endte dog med den spøjse – og kedelige – statistik, at han ikke havde ét eneste skud indenfor målrammen i hele turneringen, selvom han på papiret var Frankrigs spidsangriber.

Den statistik lever han dog nok fint med, eftersom han og resten af holdet altså løftede det tunge guldtrofæ på en regnvåd aften i Moskva.

Også det belgiske Chelseaislæt leverede gode præstationer ved turneringen. Michy Batshuayi scorede en enkelt pind i turneringen mod Tunesien, mens Thibaut Courtois fik titlen som den bedste målmand ved turneringen.

Læs også: Hazard antyder skifte: Det er måske på tide at prøve noget nyt

Holdets anfører, Eden Hazard, blev kåret til turneringens næstbedste spiller, kun overgået af Kroatiens anfører, Luka Modric, der formåede at få sit land hele vejen til finalen, mens belgierne røg ud efter semifinalen, men dog endte med at vinde bronze.

Giroud og Kanté slutter sig til tre andre Chelseaspillere, som også formåede at blive verdensmestre, mens de på klubplan spillede i kongeblåt; Marcel Desailly og Frank LeBoeuf, som begge spillede for Frankrig, og André Schürrle, som vandt med det tyske landshold for fire år siden.