Stilhed før stormen

1671

Der er stille og roligt ved Stamford Bridge, der er stille og roligt på Cobham, der er stille og roligt i det kommercielle mediebillede, og der er stille og roligt på sociale medier.

Ingen eksperter eller kommentatorer til at tjene penge på at kommentere Tiemoué Bakayokos haltende præstationer længere.

Og ingen skriver længere om Bakayoko på sociale medier.

Skønt!

Med andre ord er det tid til refleksion; at nyde en god øl og se frem til Chelseas næste kamp.

Men ser vi egentlig frem til ny kamp for Chelsea?

Skuffelsene har været mange i de seneste to måneder, og i de sidste to kampe har Chelsea spillet dårligt. Holdet har dog indtil nu spillet to kampe om ugen siden slutningen af november, og alle spillere synes trætte.

I sådan en periode er det selvfølgelig let at få skader, og det er også sket.

Men som sande tilhængere følger vi vores hold i tykt og tyndt, og i aften er der en ny kamp mod West Bromwich på Stamford Bridge, og det blå håb er igen blusset op.

Læs også: Batshuayis forrygende start i Dortmund fortsætter

De sande tilhængere bliver testet for tiden.

Kontrasten var stor for en uge siden mod Watford på Vicarage Road, hvor de medrejsende Chelseafans sang hjemmeholdets fans ud af stadion, til den storm af rasende Chelseatilhængere, der efterfølgende skældte deres eget hold ud på sociale medier.

Chelseafans, der var til stede på Vicarage Road, skriver, at der var få af de blå støtter, som forsøgte at buhe efter Bakayoko, da han gik fra banen, men det druknede hurtigt og bestemt af alle de andres “Chelsea, Chelsea”.

På sociale medier var det modsat.

Nogle få Chelseafans forsøgte at støtte deres hold, men de druknede i grove fordømmelser af alle spillere, manageren, andre fans, bestyrelsen, klubben og alle dem, der forsøgte at holde modet oppe.

Mærkeligt at der er så stor forskel på måden, fans støtter deres hold på stadion, og når de sidder foran fjernsynet med deres smartphone i hånden.

Denne koordinerede fordømmelse af egne fans på sociale medier er ikke god.

Til en vis grad er det skrevet i kampens hede. Men det er skrevet, og det er gemt til evig tid. Prøv at læse alle skældsordene, der blev sendt afsted i mandags.

Det er ikke kønt.

For mange kampe, for højt tempo
Chelsea-spillerne har haft lidt fritid og vil forberede sig på at vende tilbage på sporet med en sejr mod West Bromwich. Der er næppe noget galt med spillerne, men det stramme kampprogram begynder for alvor at kunne mærkes.

Først og fremmest kan spillerne ikke længere klare det ekstremt høje tempo, som er nødvendigt, når man skal vinde over holdene længere nede i tabellen. Og skal gode fodboldspillere vinde over mindre gode spillere, når de er mindst lige så gode som dem, når det kommer til det fysiske dele af spillet og på det mentale plan.

Watford (og delvist Bournemouth) brugte dette store pres mod Chelsea, som Liverpool og Tottenham er så berømte for.

Slidte Chelseaspillere undlod at kæmpe fysisk med Watford- spillerne og tabte dermed mentalt. Det var simpelthen fejt. Chelseaspillerne leverede ikke det, der normalt slår de andre hold: meget bedre færdigheder og en højere puls.

Januar og februar har indtil nu været en stor skuffelse over Chelsea, i forhold til hvad vi ved, de kan, og det er nok her, frustrationen ligger.

En stor del af årsagen til dette er det alt for tætte kampprogram. Holdet har også selv bidraget til at gøre programmet tættere pakket end nødvendigt gennem returkampe i både ligacuppen og FA Cuppen.

Sidste år havde Chelsea ikke dette stramme program, og de vandt ligaen.

Men – og det er et stort MEN.

Chelsea er stadig med i FA Cuppen, kan med en sejr i aften ligge nummer fire i ligaen og er endda med i Champions League.

Læs også: Avis: Så meget vil det koste Chelsea at fyre Conte

Og nu er der en uge til næste kamp (mandag), spillerne har haft lidt fri, de får trænet for igen at kunne spille mere intenst end modstanderholdet, og de har tørst efter oprejsning som de vindere, de er.

Og så er det en hjemmekamp.

Og måske er elegante Andreas Christensen tilbage på holdet.

Og så har vi en manager, der siger:

– Det er en vanskelig situation, men du løser ikke det med at lede efter undskyldninger. Vinderne finder løsninger, tabere finder undskyldninger.

Lad være med at skrive noget på de sociale medier i aften, og lev dig i stedet ind i kampen.

Come on you blues!

Eirik Havdahl er forfatter til bogen “Carefree” om Chelsea. Han skriver ugentligte klummer på sin blog “Ossie’s Corner“. Dette indlæg er oversat fra norsk i samarbejde med Eirik Havdahl.