Sarri glad for debutsejr, men ønsker væsentlige forbedringer

1844

Maurizio Sarri indledte sin Chelsea-karriere med en Premier League-sejr, da hans mandskab besejrede Huddersfield med 3-0. Men der er plads til forbedringer flere steder, slog han fast efter kampen.

Det var 30 svære minutter, Chelsea lagde ud med på Kirklees Stadium, hvor Huddersfield tog imod i sæsonens første Premier League-opgør for de to mandskaber.

Men 34 minutter inde i opgøret fik N’Golo Kanté noget overraskende sat en fod på et indlæg fra Willian og gjort det til 1-0 til Chelsea, der ikke spillede i kongeblåt, men derimod i den skriggule udebanetrøje.

Det skulle også blive til en fordobling af den føring inden pausefløjtet, da Marcos Alonso blev sparket ned i feltet efter knap 45 minutters spil. Det konverterede Jorginho med et elegant lille hop inden sit spark, ligesom han har haft for vane i træningskampene, og så stod den 2-0 til Chelsea.

Maurizio Sarri var på pressemødet efter kampen ikke bleg for at indrømme, at første halvleg var en svær omgang for the Blues, selvom resultatet sagde noget andet.

Læs også: Den nye chef topper skalaen, mens den nye anfører halter

– Jeg er rigtig glad, fordi i den første del af sæsonen bliver det ikke nemt for os at få point. Det var hårdt i første halvleg. Hvis man kigger på resultatet, vil man tro, det var en let kamp, men i første halvleg var vi i problemer i 15 minutter mod et fysisk hold, og vi er ikke et fysisk hold. I anden halvleg var modstanderen lidt træt, og det var lettere for os, forklarede italieneren.

Og det blev nemmere for Chelsea i anden halvleg, hvor de fik mere tid på bolden. Med 10 minutter igen gjorde Pedro det så til slutresultatet 3-0 med et lækkert chip forbi målmand Ben Hamer efter en god frispilning fra indskiftede Eden Hazard.

Maurizio Sarri var dog ikke tilfreds med boldomgangen i store dele af kampen. Det går simpelthen stadig for langsomt i forhold til den måde, han vil spille fodbold på.

– Vi skal forbedre måden at forsvare på den anden banehalvdel, vores pres. Især mod tre forsvarsspillere. Vi skal flytte bolden hurtigere. Det gjorde vi ikke i første halvleg, det blev så bedre i anden halvleg, men der havde vi mere tid og plads.

Huddersfields overraskende opstilling gjorde det også sværere end ventet for Chelsea.

Læs også: Officielt: Batshuayi og Zouma sendes på leje

– Det var rigtig svært for os, fordi de spillede alle deres pre-season-kampe i en 4-2-3-1 og kun en kamp i 4-3-3. Vi har aldrig spillet mod en 3-5-1-1, og det var vi ikke klar til. Det var et problem. Det havde måske ikke været et problem for Napoli sidste år, men for Chelsea, der kun har trænet sammen i tre dage, var det et klart problem.

Hazard ikke helt fit endnu
Eden Hazard kom ind fra bænken med et kvarters tid igen, mens Willian gik ud. Fansene skal dog ikke forvente, at den driblestærke belgier kommer til at få fuld spilletid lige med det samme.

– Jeg tror ikke, at Eden i øjeblikket kan spille 90 minutter. Han skal blive bedre og træne. Det bedste for ham er at spille 15-20 minutter, når modstanderen er kørt træt, forklarede Sarri, der også var glad for ikke at have et så tætpakket program at starte på.

– Vi er heldige, for i tre-fire uger har vi kun en kamp om ugen, så derfor skal vi forbedre os meget denne måned. Derefter bliver det svært med tre kampe på en uge, men jeg håber at kunne forbedre holdet, sluttede han.

Chelseas næste opgave er på lørdag mod Arsenal, der gæster Stamford Bridge.