Optakt: Stoke – Chelsea

715

Chelsea-v-Stoke-City-Premier-LeagueManchester City kan lørdag udligne Chelseas pointtotal i toppen af Premier League, når de hjemme møder Crystal Palace. For fortsat duksestatus kan Chelsea dermed være tvunget til point mod Stoke, når holdende mandag d. 22. december mødes på Britannia Stadium.

I april måned, da Chelsea sidst mødte Stoke, trak de kongeblå fra London sig sejrsrigt ud af opgøret med en overbevisende 3-0 sejr hjemme på broen. Målscorerne hed dengang Salah, Lampard og Willian. Kun sidstnævnte vil have chancen for at gentage den bedrift på mandag, hvor Chelsea formentlig er tvunget til point for at holde fast i førstepladsen i den bedste engelske række. For med en sejr kan Sheikh Mansours babyblå disciple midlertidigt udligne Chelseas 39 point, hvilket synes sandsynligt, når de lørdag hjemme møder Crystal Palace, der i øjeblikket indtager en foreløbig 16. Plads.

Forrige opgør og nuværende formkurve

Fire ud af de seneste fem opgør mellem Chelsea og Stoke er endt med sejre til Chelsea, men sidst holdende mødtes på Stokes hjemmebane, endte det med et 2-3 nedelerlag til os. Det skal der rettes op på mandag, når Britannia stadium igen danner ramme om et opgør, hvor vi må regnes som favoritter.

Stoke ligger på en øjeblikkelig 11. plads, – en plads lige imellem deres to seneste slutplaceringer i ligaen, og har en hjemmebanestatistik, der hedder 3-1-3 med en målscore på 9-9. De tre nederlag er faldet mod Burnley, Aston villa og Leicester, men hjemmebanen fungerede senest som nedslagtningsplads af Arsenal, og Stoke må derfor kategoriseres som meget svingende – et hold, der kan tabe til alle, men også altid er farlige, når de møder topholdende.

Chelseas udebanestatisik hedder 4-3-1 med en målscore på 16-10. Ude har holdet senest tabt til Newcastle, mens det ydermere er blevet til to sviende pointtabt til Manchesterklubberne, som hver formåede at stjæle ét point med scoringer i de døende minutter. Særligt Lampards udligning for City var en ekstra stikpille. Hjemme formåede vi dog senest at komme tilbage på sporet med en 2-0 sejr mod Burnley, hvor Costa fik hul på den betændte firekampsbyld af en ”scoringskrise”, han var smittet med.

Skadesopdateringer

Zouma og Ake forventes klar til kampen, mens omfanget af Drogbas fodskade, som han pådrog sig i Carling Cup-kampen mod Derby, endnu er uvist. Courtois forventes også tilbage, men spørgsmålet er, om han er klar nok til at Mourinho vælger ham frem for Cech, der har gjort det ganske fint i de seneste tre kampe, hvor det er ham, der har vogtet målet i fraværet af førnævnte.

For Stoke forventes Bojan Krkic igen at være klar til kamp, mens den tidligere Chelseaspiller Steve Sidwell og lejesvenden Victor Moses, som Stoke lejer af netop Chelsea, forventes ude med skader.

Der er dermed lagt op til et opgør, hvor Chelseas muligheder for tre point må vurderes som ganske store. Stoke kan dog, på godt jysk, være et træls hold at møde, men lad os håbe, at Fàbregas´ indtog på midtbanen og Costas fysiske tilstedeværelse kan åbne op for bolsjestriberne fra Stoke-on-Trent.

Oddsene hedder i skrivende stund 5.50 – 4.00 – 1.61