Officielt: Tuchel er ny træner i Chelsea

33

I går blev Frank Lampard fyret, i dag har Chelsea ansat en ny cheftræner. Valget er faldet på tyske Thomas Tuchel, som i december blev fyret i PSG. 

Det bliver 47-årige Thomas Tuchel, som skal forsøge at vende krisen i Chelsea. Klubben har netop offentliggjort, at tyskeren har fået en 18 måneder lang kontrakt med en option på yderligere 12 måneder.  

”Jeg vil gerne takke Chelsea for deres tillid til mig og min stab. Vi har dyb respekt for Frank Lampards arbejde og det eftermæle, han har skabt i Chelsea,” lyder det fra Tuchel på klubbens hjemmeside. 

“Jeg kan ikke vente med at møde mit nye hold, hvor vi skal konkurrere i en af de mest spændende ligaer i verden. Jeg er glad for at være blevet en del af Chelsea – det føles fantastisk,” tilføjer han.

”Det er aldrig let at skifte træner midt i en sæson, men vi er glade for at kunne præsentere Thomas Tuchel, som er en af Europas bedste trænere. Der er stadig meget at spille for og opnå i denne sæson og fremover. Vi byder Thomas velkommen til klubben,” lyder det fra direktør Marina Granovskaia.

I Chelsea bliver tyskeren genforenet med Christian Pulisic og Thiago Silva, som han tidligere har trænet i henholdsvis Dortmund og PSG.   

Tuchel har en fortid i tysk og fransk fodbold, hvor han har trænet Mainz, Dortmund og PSG. Han har vundet den tyske pokalturnering med Dortmund, og det blev til to franske mesterskaber med PSG.