Ny klubrekord: Jorginho fuldførte flere afleveringer end Newcastle

3890

Jorginho leverede en opsigtsvækkende statistik i Chelseas sejr over Newcastle, som også bød på et bemærkelsesværdigt højt antal afleveringer fra Sarris mandskab.

Allerede fra den allerførste træningskamp var det tydeligt at se, at Jorginho er tiltænkt at have en yderst markant rolle på Chelseaholdet.

I træningskampen mod Perth Glory tilbage i juli lavede han hele 98 afleveringer i de 45 minutter, han var på banen, hvilket svarede til en aflevering hvert 27. sekund.

Den brasiliansk fødte italiener leverede igen en vild statistik i 1-2-sejren over Newcastle søndag eftermiddag.

Chelsea sad tungt på spillet og havde hele 82 procent af boldbesiddelsen. Derfor var Jorginho også meget på bolden, og klubbens nye nummer 5 fuldførte således hele 158 pasninger kampen igennem.

Læs også: Jorginho-agent: Han er faldet lynhurtigt til

Det er i sig selv en hel del, men det, der gør den statistik så vild, er, at hele Newcastleholdet tilsammen fuldførte 128 afleveringer.

Chelsea forsøgte sig i alt med 913 afleveringer i løbet af de 90 minutter, hvoraf 834 af disse nåede en medspiller. Det er rent faktisk det andethøjeste antal afleveringer nogensinde i Premier League. Kun Manchester City har opnået et højere antal afleveringer, nemlig 976, hvilket de formåede i den forgangne sæson.

Det høje antal fuldførte afleveringer fra Jorginho er rent faktisk ny klubrekord. Fabregas havde indtil Newcastle-opgøret rekorden, da han mod West Bromwich i 14/15-sæsonen fuldførte hele 144 afleveringer.

Det er samtidig det næsthøjeste antal fuldførte afleveringer i Premier League nogensinde. Kun Ilkay Gündogan har formået at opnå et højere antal. Det gjorde han i den forgangne sæson mod, ja, Chelsea.