New Kind of Blue?

3084

Da Antonio Conte officielt tiltrådte som manager for Chelsea FC, begyndte det straks og ikke overraskende, at flyve rundt med navne på potentielle emner, som den 47-årige italiener ville forsøge at lokke til Stamford Bridge.

Real Madrids James Rodriguez og Alvaro Morata, Juventus’ Mario Mandzukic og Evertons Romelu Lukaku var blandt de mest prominente navne, der, ifølge diverse engelske mediers sladderspalter, stod øverst på den ønskeseddel, som Antonio Conte allerede før sin officielle tiltrædelse havde overrakt til klubejer Roman Abramovich og dennes tætteste rådgiver og fixer, Marina Granovskaia; Kvinden, der før sommerferien fik Antonio Conte til at skrive under på en 3-årig kontrakt.

Hvorvidt de respektive transferrygter overhovedet har – og har haft – forbindelser til virkeligheden, vides ikke, da Chelsea som så mange andre store klubber operere med munden lukket og kortene tæt inde ved kroppen under mediernes sammenfiltrede radar. Mere om sidstnævnte senere.

Faktum er dog, at det indtil videre blot er blevet til én enkel offensiv transfer, nemlig den 22-årige belgier Michy Batshuayi, siden Antonio Conte skiftede det italienske landshold ud med Chelsea FC.

Og ifølge de seneste rygter fra Stamford Bridge, så er der meget, der tyder på, at Michy Batshuayi – som med tre mål og en enkel assist på 112 minutter fordelt på tre kampe er startet hæderligt i sin nye klub – bliver Antonio Contes eneste reelle angriber-køb i dette transfervindue.

Unge navne på defensiv liste
For de seneste rygter, senest bragt til torvs af engelske The Telegraph, indikerer, at Antonio Conte har afleveret et nyt stykke papir til Roman Abramovich og Marina Granovskaia hvorpå der udelukkende står navne på defensive forstærkninger.

Allerede tilbage i juli måned gik spekulationerne i retning af navne som Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci, der begge var en del af det defensive trekløver, som bidrog til Antonio Contes tre italienske mesterskaber på tre sæsoner i Juventus.

Disse navne florerer igen i disse dage, men de har nu fået selskab af Napolis Kalidou Koulibaly og AC Milans Alessio Romagnoli, og ikke mindst af Paris Saint Germains Marquinhos, som Chelsea allerede var interesserede i sidste sommer og som klubben nu, angiveligt, har budt små 470 millioner kroner på.

Antonio Contes fokusskifte fra angreb til defensiv i det endnu åbne transfervindue igangsætter interessante spekulationer i forhold til Chelseas nuværende forsvarskæde.

“Det virker da også umiddelbart lidt som utidig omhu, hvis Antonio Conte en uge før transfervinduet lukker, vælger at ændre sin transferstrategi fra offensiv til defensiv”

I både sæsonpremieren hjemme mod West Ham og i den efterfølgende Premier League-kamp ude mod Watford, valgte Antonio Conte de samme fire navne i forsvaret – Branislav Ivanovic, John Terry, Gary Cahill og Cesar Azpilicueta – der med en gennemsnitsalder på 30.7 år tilsammen har spillet 987 kampe for Chelsea.

John Terry influerer i kraft af sin alder på 35 år og sine i alt 485 kampe for The Pensioners selvsagt gevaldigt på den statistiske virkelighed i Chelseas forsvar.

Et hastigt blik på tre af de fem førnævnte forsvarsspilleres dåbsattest sender da også et signal om, at Antonio Conte med sine nye seddel til Roman Abramovich og Marina Granovskaia satser på ungdom og fremtid frem for rutine og fortid.

For med Kalidou Koulibaly på 25 år, Alessio Romagnoli på 21 år og Marquinhos på 22 år har de tre navne på listen langt flere år foran sig end John Terry, Gary Gahill og Branislav Ivanovic, der alle som sagt blev benyttet i kampene mod West Ham og Watford.

Og hvis det står til 48-årige Frank Leboeuf, der i årene 1996 til 2001 repræsenterede Chelsea i 206 kampe, så gør Antonio Conte til trods for den et-årige kontraktforlængelse, der blev underskrevet kort før sommerferien, klogt i, at tænke John Terry – men også Gary Cahill og Branislav Ivanovic ud af den fremtidige forsvarsligning:

-Der kan ikke bare sættes spørgsmålstegn ved John Terry, men også ved Gary Cahill og Branislav Ivanovic. De har alle haft en fantastisk tid hos Chelsea, men måske er tiden inde til at tænke på fremtiden, lød det ifølge MailOnline i onsdags fra Frank Leboeuf, som dermed stiller sig i køen af eksperter, der de seneste år har luftet behovet for defensive forandringer hos The Pensioners.

Én skikkelse, der dog ikke råber med i koret er den nyudnævnte engelske landstræner, Sam Allerdyce, der eftersigende skulle være åben over for tanken om, at John Terry efter fire års fravær atter kan komme i spil til det engelske landshold. Men det er en helt anden historie.

En velkendt parringsdans
De verserende transferrygter skal som altid tages med et gedigent forbehold. Også selvom de bringes frem i lyset på karmen af det åbne transfervindue af veletablerede og velinformerede medier som The Telegraph.

For der foregår i disse dage en velkendt parringsdans, hvor ivrige mellemhandlere og deres forandringsparate spillere bruger historiesultne og trafik-afhængige små og store medier til at skabe et barn, der måske slet ikke findes, men som man håber på kan blive skabt ved at danse tæt sammen.

Det virker da også umiddelbart lidt som utidig omhu, hvis Antonio Conte en uge før transfervinduet lukker, vælger at ændre sin transferstrategi fra offensiv til defensiv.

Ydermere virker det besynderligt, hvis Antonio Conte pludselig ønsker et ungt og langtidsholdbart forsvar frem for et modent og velsmurt. Og så endda en uge før transfervinduet lukker, hvor priserne på de store navne som bekendt bliver pumpet op til ukendelighed.

Læs også: AC Milan afviser prompte Chelsea-bud på forsvarsspiller

En god start under fyringsglade Roman Abramovich må trods alt tælle mere for resultatorienterede Antonio Conte, end en kvik etablering af en markant yngre forsvarskæde, der først må forventes at være sammenspillet på den anden side af jul.

Men til trods for, at Antonio Conte allerede råder over unge alternativer – såsom Matt Miazga, Kurt Zouma og Ola Aina – til ‘the classic four’, som er blevet sendt på banen mod West Ham og Watford – og som også forventes at udgøre forsvaret mod Burnley i eftermiddag – så vil tilføjelsen af en enkelt midterforsvar alligevel give god mening.

I jagten på trofæer – efter en sæson uden – forventes Chelsea nemlig at gå ‘all in’ på samtlige af de fire turneringer, som klubben er engageret i. Og det kan spidsbelaste det nuværende firemandsforsvar, hvor især John Terry vil have behov for hvil undervejs, hvilket han da også fik i onsdag, da Chelsea besejrede Bristol Rovers med 3-2 i liga-cuppen.

Napolis Kalidou Koulibaly, der både kan spille centralt og ude på højre back, er den mest oplagte af de tre tidligere nævnte forsvarsspillere på Antonio Contes stykke papir.

At hverken Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini ender i Chelseas trikot før transfervinduet lukker, bør allerede nu være en realitet. Især med tanke på, at Antonio Conte henover sommeren har været i selskab med begge spillere i over en måned, først på det italienske landsholds træningslejr og derefter til selve EM-turneringen i Frankrig.

Med andre ord, Antonio Conte har haft alle muligheder for, at lokke spillerne til Chelsea. Og selv om Juventus uden tvivl kræver eksorbitante beløb for begge spillere, så kunne den ene – hvis ikke begge to – godt havne i Chelsea for den samme sum, som Roman Abramovich netop/angiveligt har budt for Marquinhos i Paris Saint Germain.

Der er i skrivende stund endnu fem dage til transfervinduet lukker. Og hvad end der skrives og snakkes om blandt store og små medier, så ved kun Antonio Conte, hvad han ønsker sig, Roman Abramovich, hvad han vil betale for, og Marina Granovskaia, hvad hun kan få fixet.

Jakob Genz er cand. mag. i kultur og formidling med speciale i sport, kultur og medier. Han har været sportsskribent siden 2010 og er nu klummeskribent på chelseafan.dk. Dette indlæg er også bragt på Tribunen.com.