Mourinho: Shaws løn havde dræbt os

658

José Mourinho fortæller, at det var Luke Shaws høje lønkrav, der gjorde, at Chelsea ikke købte ham.

Det har undret en del, at Luke Shaw endte i Manchester United i stedet for Chelsea. Efter sidste sæson ledte Chelsea efter en ny venstreback, der kunne tage over efter Ashley Cole, hvor Luke Shaw, der var Chelseafan lignede den oplagte afløser.

I stedet endte Shaw, til mange Chelseafans skuffelse, i Manchester United, og Mourinho hentede Filipe Luis i Atletico Madrid til at tage over for Ashley Cole. Nu forklarer Mourinho hvorfor.

– Hvis vi betaler en 19-årig, hvad vi blev bedt om at betale for Luke Shaw, er vi døde. Så dræber vi vores stabilitet i forhold til Financial Fair Play, og vi dræber stabiliteten i omklædningsrummet, fortæller Mourinho ifølge Sky Sports.

– Hvis du betaler så meget til en 19-årig knægt – en god spiller, en fantastisk spiller – så kommer der spillere, og banker på klubbens dør dagen efter, og spørger: ‘Hvordan er det muligt, at jeg har spillet 200 kampe for klubben, og har vundet så og så mange trofæer. Hvordan kan en 19-årig komme her og tjene mere end mig?’. Det ville med det samme ødelægge vores balance, og det vil vi ikke tillade, fortsætter Mourinho.

– Filipe er meget billigere. Og en fyr som Filipe har spillet for Brasilien, vundet titler i Spanien, vundet europæiske trofæer og spillet i Champions League-semifinalen. Han er meget billigere end en ung engelsk knægt, og han er god for vores gennemsnitlige lønninger.

– Nogle gange må du træffe nogle beslutninger. Jeg kritiserer ikke andre klubber for at betale det – de kan betale, hvad de vil. Det har jeg ingen kommentarer til, men for min klub ville det være meget negativt, slutter Mourinho af.

Manchester United betalte knap 300 mio. kr. for Luke Shaw, hvor han menes at tjene 1,2 mio. kr. om ugen. Var Shaw endt i Chelsea med den løn, ville han kun blive overgået i lønninger af Hazard, Torres, Terry, Costa og Fabregas, der alle må siges at have noget mere at bryste sig af på CVet.