Morten Bruun pessimistisk om Chelseas chancer: Det værste tidspunkt for dem at møde Barca på

2096

Chelsea står overfor en monumental opgave, når de skal krydse klinger med FC Barcelona i 1/8-finalerne i Champions League, mener ekspert på 6’eren Morten Bruun.

TV3 Sports reporter og Barcelona-kender Luna Christofi er ikke specielt optimistisk på FC Barcelonas vegne, når det kommer til videre avancement i Champions League. Faktisk mener hun ikke, at catalanerne er favoritter til opgøret, fortæller hun til chelseafan.dk.

Det mener 6’erens ekspert Morten Bruun til gengæld, at de er.

– Barcelona er store favoritter. Det er nok det værste tidspunkt for Chelsea på sæsonen at møde dem i forhold til deres egen form. Skruer vi tiden bare fem måneder tilbage, så var hele Spanien vildt imponerede over holdets sejr over Atlético Madrid på udebane, hvor ingen spanske hold endnu har vundet, men nu er det helt andre tider, siger Morten Bruun til chelseafan.dk og peger på, at det er et meget komplet Barca-mandskab, the Blues skal op imod.

– Det er svært at finde svage punkter hos Barcelona. De har været stærke gennem hele sæsonen. Deres forsvar er også rigtig godt, som ikke er et punkt, man traditionelt har fremhævet. Oveni det er de heller ikke ramt af skader.

Kigger man derimod på Chelsea, så er der flere svage punkter, mener Morten Bruun.

Artiklen fortsætter under videoen 

– Conte er kendt for at være en dygtig taktiker, men der er jo ikke nogen af os, som er i tvivl om, hvordan han vil spille. Han har spillet det samme system, mens han har været i England. I øjeblikket oplever jeg Chelseas defensiv som noget af det dårligste i mange år, påpeger han.

Der er dog væsentlig lyspunkter på holdet, mener Morten Bruun. Han fremhæver især den belgiske duo, Antonio Conte har til rådighed. Til gengæld skal man ikke lægge alle æggene i defensivens kurv.

– Courtois og Hazard skal ramme en af deres helt gode kampe, hvilket jo ikke er urealistisk. Men Chelseas bedste mulighed er at erkende, at de med det forsvar, de har nu, ikke kan vinde 1-0 over Barcelona sammenlagt, men nok nærmere 3-2. Derfor skal de indstille på, at de kommer til at lukke mål ind og derfra lægge en plan, hvor de kan lægge pres på Barca, forklarer Morten Bruun og fremhæver også dødbolde som et element, hvor Contes tropper kan have en fordel.

Læs også: Velkendt dommer skal dømme Chelsea-Barcelona

– På dødbolde er de engelske hold stærkere end de spanske. Der kommer ikke det samme tryk på Ter Stegen i de spanske ligakampe som på Courtois i Premier League, og så er de engelske hold også bedre til det. Derfor kunne det være interessant, hvis Chelsea valgte at spille med Giroud for at lægge yderligere pres den vej igennem, foreslår Morten Bruun.

Chelsea kan måske også drage fordel af, at Barcelona historisk set har haft det svært, når de har gæstet Stamford Bridge, hvor de aldrig har vundet.

– Man kan ikke afvise den slags hundrede procent, for der ér spillere tilbage fra dengang. Jeg kan også huske fra dengang, jeg selv spillede, at der bare var stadioner, hvor man havde en dårlig fornemmelse. Men når det kommer til den aktuelle situation er det minimalt, hvor meget det vil påvirke det, mener Morten Bruun.

Han vurderer vinderchancerne til at være omkring 30-70 i Barcelonas favør.