Luna Christofi: Barcelona er ikke favoritter mod Chelsea

5931

Chelsea ligner underdogs i den kommende 1/8-finale i Champions League mod FC Barcelona, men TV3 Sports Luna Christofi mener ikke, at Barcelona bør have nogen favoritværdighed overhovedet.

På trods af to sejre i de seneste to kampe ser Conte og kompagni alligevel ud til at have ryggen mod muren, når FC Barcelona gæster Stamford Bridge i morgen aften.

Catalanerne har indtil nu været suværene i La Liga denne sæson, hvor de er ubesejrede efter 24 kampe og har syv point ned til nærmeste forfølger. Til gengæld holder Chelsea lige akkurat fast i en top fire placering i Premier League efter en rædderlig januar måned.

Alligevel ser TV3 Sports reporter Luna Christofi, der følger spansk fodbold og i særdeleshed FC Barcelona rigtig tæt, ikke spanierne som favoritter.

– Jeg mener ikke, at Barcelona er favoritter. Jeg har dem ikke engang som lille favorit. Det er to meget lige opgør, der venter. Barcelona har imponeret denne sæson, fordi man ikke så det komme, at de ville være så gode. Ingen havde forventet, at det her ville blive en stor sæson for dem, forklarer hun til chelseafan.dk og fortsætter.

Artiklen fortsætter under videoen

– Barcelona virker lidt trætte i øjeblikket. De har ikke sprudlet i ligakampene, hvilket man har undskyldt med dobbeltkampene i pokalturneringen. De virker sårbare, når Iniesta ikke er med, men han kan ikke spille alle minutter. Han kan fysisk ikke blive ved med at levere i så mange minutter, men han er stadig en vigtig spiller for dem.

En anden vigtig spiller for Barcelona er Lionel Messi. Flere steder er det blevet påpeget, at argentineren aldrig har scoret mod Chelsea i de i alt otte opgør, han har spillet mod the Blues. Den statistik skal man dog ikke lægge for meget i, mener Luna Christofi.

– Messi er en fuldstændig afgørende spiller for Barca. Det kan alle se. Men man skal ikke lade sig forblænde af, at han ikke altid scorer, for han lægger også op til rigtig mange mål. Han er en lige så vigtig oplægger som målscorer, forklarer hun og påpeger også den forstærkede defensiv, Barcelona har fået under Valverdes trænerskab.

I skrivende stund topper Lionel Messi topscorerlisten i La Liga med 20 scoringer, mens hans angriberkollega Luis Suarez er på andenpladsen med 17 mål.

På højde med Real-PSG
I Spanien bliver der også varmet godt op til braget mellem Chelsea og Barcelona, som har mødt hinanden 12 gange tidligere foruden en træningskamp i 2015.

– De to Madrid-baserede aviser AS og Marca har været ganske underholdende at læse på det sidste, hvor de har kigget tilbage på opgørerne mellem de to klubber. Der har blandt andet været fokus på Øvrebø, fordi Barca skal huskes på, at de var smadderheldige dengang. De husker ikke Iniestas fantastiske mål, men det gør man så i Barcelona, fortæller Luna Christofi.

Hun mener også, at kampen er på omgangshøjde med Real Madrids duel med Paris Saint-Germain.

– Det er en kæmpe kamp. Den er oppe på siden af Real-PSG. Barca forbereder sig dog ikke meget anderledes end til andre kampe. De havde en ligakamp, hvor man måske godt kunne se, at hovederne var i London, så de har ikke fået en ideel optakt til kampen.

Første opgør mellem Chelsea og Barcelona spilles i morgen aften klokken 20:45, mens returopgøret spilles onsdag den 14. marts.