Luiz: Jeg elsker Sarris fodboldfilosofi

1357

David Luiz stod i den forgangne sæson i skyggen af sine konkurrenter i det centrale forsvar, men nu øjner han en tiltrængt chance i Sarris spillestil.

Chelseas 31-årige brasilianer, David Luiz, havde umådelig svært ved at spille sig på holdet i den forgangne sæson, dels på grund af længerevarende skadesforløb, og dels på grund af konkurrenter såsom Andreas Christensen, Antonio Rüdiger og Gary Cahill.

Nu er Luiz imidlertid klar til at kæmpe med om startpladserne på Sarris holdkort til sæsonåbneren mod Huddersfield d. 11. august., og den energiske brasilianer er samtidig betaget over Maurizio Sarris fodboldfilosofi.

– Jeg elsker (Sarris, red.) filosofi, altså at spille højt op på banen på en teknisk facon med masser af tid på bolden. Han prøver at hjælpe os hver eneste dag til at lære hans spillestil bedre at kende og gøre Chelsea stærkere, udtaler Luiz til chelseafc.com.

– Vi træner hver dag med dobbelttræningspas for at lære stilen hurtigere. Forståelsen kommer ikke bare til os af sig selv, vi bliver nødt til at arbejde hårdt hver eneste dag, uddyber han.

Luiz har desuden kun ros til overs for to af hans holdkammerater, henholdsvis nyerhvervelsen Jorginho fra Napoli og 17-årige Ethan Ampadu.

– (Jorginho, red.) er en fantastisk spiller, og jeg er så glad for at få muligheden for at spille med ham. Han vil altid have bolden, han befinder sig altid i gode områder af banen, og han skaber altid åbninger for at aflevere bolden, påpeger Luiz.

– (Ampadu, red.) er en fantastisk fyr, en fantastisk spiller, og han besidder stor ydmyghed. Han er kun 17, næsten 18, men i mine øjne er han allerede en mand, der er klar til at spille fodbold, forklarer den 31-årige.

Luiz, Jorginho og Ampadu har alle taget del i begge af Chelseas to venskabskampe mod Perth Glory og Inter Milan. Maurizio Sarri ville forleden imidlertid ikke bekræfte, at unge Ampadu er at finde i førsteholdstruppen allerede til den kommende sæson.