Løber Kanté, mens Salah spiser Klopp Dogs?

1208

Søndag aften er der topmøde på Stamford Bridge og både Conte og Klopp er nødt til at slå hårdt i bordet. Spørgsmålet er bare hvordan og med hvem. Jakob Genz varmer dig op til mødet mellem Chelsea og Liverpool, skriver NordicBets Premier League-korrespondent, Jakob Genz.

Hvis Liverpool bliver bedt om at angribe i 100 minutter, så vil Jürgen Klopps tropper bruge 70 procent af tiden på at storme ned langs kanterne. 

Det er dog ikke herfra diverse forsøg på dødsstød kommer fra. 69 procent af Liverpools afslutninger bliver nemlig sendt afsted fra banens midte, hvoraf over halvdelen ser dagens lys inde i straffesparksfeltet.

Men hvordan kommer disse whoscored.com-tal til at påvirke billedet af Liverpools kommende stormøde med Chelsea på Stamford Bridge? 

Eller rettere, hvordan vil Liverpools måde at angribe på influere på Chelseas måde at forsvare sig på?

Pisket til point
Umiddelbart så skriger Klopps offensiv på at Conte bør beordre hans to wingbacks ned i bagkæden, hvor de i samarbejde med en kompakt midterblok skal forsøge at standse Liverpools hvirvlende profiler så snart de – med eller uden bold – søger fra kant til centrum.

Og det vil de komme til. Så langt, så godt.

Problemet for Conte er bare, at Chelsea ikke kan bruge andet end en sejr til noget som helst. Tottenhams forspring på fem point skal død og pine hentes, og da der kun resterer tre kampe af sæsonen, så er der ingen tid at spilde.

Så når lysene tændes på Stamford Bridge søndag aften er der ikke tid til at foretage tilbagetrukne kvælningsforsøg, som dem Conte uden held har forsøgt sig med tidligere på foråret. 

Chelsea er derimod pisket til at gå all in på tre point og den slags kræver at man søger fremad. Mål bliver ikke scoret ved at forsvare sig. 

Men hvordan skal Chelsea nærme sig Liverpools mål? Ja, de skal i hvert fald ikke lave fejl. For den slags bliver straffet prompte. Spørg bare Romas Radja Nainggolan. Et kiks i form af en tværspasning og bum…Liverpool scorer.

Men hvordan så? Via lange og direkte bolde ned bag – og ude på siderne af – holdets høje forsvarslinje? Du ved, lidt af dem, som Roma forsøgte sig med i onsdags på Stadio Olimpico?

Eller via tunge afleveringer i retning af en hovedstødsstærk holdkammerat inde i hjertet af straffesparksfeltet, som vi også så forsøgt undervejs i Liverpools Champions League-besøg i Rom i midtugen?

Eller måske bare via good-old-alibi-afleveringer til Eden Hazard, der proppet med druesukker og andet godt herefter må klare skærene på egen hånd? Sådan lidt business as usual-agtigt?

Ja, i perioder, men ikke som en grundlæggende strategi. Chelsea skal derimod gøre alt for at leve op til flosklen ‘at sætte sig på kampen.’ Og det kræver et tungt tryk på banens midte. 

Muskler og sidemand
N´Golo Kanté er selvskrevet til opgaven. Men selvom franskmanden for det meste ligner en ustoppelig maskine frem for et menneske, der rent faktisk kan løbe tør for energi, så får Kanté brug for hjælp.

Og allerhelst en muskuløs – og Bakayoko’sk – én af slagsen. 

For på den måde kan Chelseas midtbane ikke bare fungere som et klippefast bolværk, der kan tage sig af Liverpools første, anden, tredje og fjerde angrebsbølge og dermed skåne den føromtalte midterblok. Bare lidt.

En muskuløs midtbane kan også være med til at skabe et fundament under Chelseas offensiv, der uden tvivl kommer til at få Hazard i en bærende hovedrolle, men som også bliver afhængig af folkene omkring belgieren. 

Satser Conte udelukkende på kvikke omstillinger, så snart bolden bliver erobret fra Liverpools fødder – hvad enten det sker ved eget hjørneflag, inde i midterblokken eller oppe på den centrale midtbane – så ligner en type som Pedro en oplagt sidemand til Hazard. 

Vælger Conte derimod at tro på, at toppen af hans (formodet) 3-4-2-1 formation også skal kunne håndtere et tilbagetrukkent Liverpool-forsvar i åbent spil, som vi så Klopps drenge stå i mange og lange perioder af kampen mod Roma i onsdags, så er en Willian-type måske et mere oplagt valg.

For selvom en spiller som Pedro sagtens kan indgå i temposkiftende kombinationer i og omkring modstanderens straffesparksfelt, så er spanieren trods hans fart og arbejdsvilje langt mindre finurlig og iderig såvel som målfarlig end Willian. 

Hvilken slags 9er?
Men en ting er, hvem Conte vælger som Hazards sidemand. En anden ting er, hvem italieneren vælger på 9er-positionen. 

Altså, hvilken spiller, der skal fungere som spilstation i Hazards kreative one-man-show, men som også skal være den, der kan sætte et vellykket punktum for kollektivet Chelseas offensive bestræbelser.

Bedømt på Contes seneste to startopstillinger – først mod Southampton i FA Cup-semifinalen og senest mod Swansea i Premier League – så falder valget på Olivier Giroud. 

Spørgsmålet er bare om Giroud er et bedre valg end Alvaro Morata i mødet med Liverpool på lørdag. 

Giroud er – ligesom Romas Edin Dzeko var det – stærk nok til at tage den direkte kamp op med Virgil van Dijk. Både med langs jorden med ryggen til mål og i luftspillet. 

Men Giroud er som bekendt langt mere stationær end Morata, der med hurtige fødder kan løbe dybe bolde op, ligesom hans bevægelser (uden bold) kan være med til at skævvride Liverpools forsvar og dermed skabe rum til Hazard og hans sidemand.

Contes valg af 9er i startopstillingen vil derfor uden tvivl give et fingerpeg om hvordan italieneren vælger at gribe den offensive opgave an. Men hvad enten det bliver Giroud eller Morata, Pedro eller Willian, Bakayoko eller ej, så gives det helt store svar af kollektivets generelle udstråling fra start til slut.

Klopp Dogs?
For ja, Liverpools angrebsbølger kan mindskes ved at sætte sig på Klopps midtbane og dermed fjerne dele af den fødekilde, som Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané sæsonen igennem har levet godt af.

Og nej, det er ikke ligegyldigt for det offensive udtryk om det bliver en type som Pedro eller en type som Willian, der kommer til at flankere Hazard lige bag Giroud eller Morata. 

Men det helt afgørende for Chelseas forsøg på at angribe Liverpool og dermed realisere drømmen om tre point, der kan holde klubben inde i kampen om top fire og dermed en deltagelse i Champions League efter sommerferien, bliver hvorvidt Chelsea vil sejren mere end Liverpool.

Eller rettere, hvorvidt Contes tropper formår at vise det. Der skal nemlig handling til for at realisere drømmene. Ikke mindst mod et hold som Liverpool, der i onsdags realiserede drømmen om en plads i Champions League-finalen den 26. maj. 

Endnu en milepæl i klubbens i forvejen glorværdige historie, som Klopp har spillet sig frem til via en indædt fastholdelse af en fandenivoldsk all-inclusive-ideologi, der ikke bare insisterer på at løbe fremad for fulde gardiner, når selv den mindste chance for dette manifesterer sig, men som også har gjort det med fremskudt bryst og høj hage.

Endda big time og fuld, fuld ud fortjent.

Spørgsmålet er bare om Klopp, nu hvor der venter en finale mod Real Madrid om få uger, vælger at stille sin egen og spillernes sult med en af de famøse Klopp-dogs, der går som varmt brød (med pølse) ude foran Anfield på kampdage, fremfor at lade Salah og co. på at bruge kræfter på at forsøge at æde Chelsea.

Eller sagt på en anden måde; vælger Klopp mon at stille stærkest op i kampen mod Chelsea i bestræbelserne på at forsvare den tredjeplads i Premier League, som Tottenham blot er et point fra (endda med en kamp i baghånden) og som Eriksen og co. derfor vil angribe med fuld kraft, når holdet lørdag eftermiddag møder West Bromwich på The Hawthorns?

Eller vælger Klopp at sige ‘skidt pyt, vi skal nok nå at få de nødvendige Premier League-point i god tid inden Champions League-finalen, der lige nu er vigtigere end alt andet?’

Tænk Chelsea, Conte
Men kan Klopp – og Gud, hvor er der egentlig mange spørgsmål forud for søndagens aftenkamp på Stamford Bridge – overhovedet kan tillade sig at gøre sig tanker om ikke at stille med hele kavaleriet?

For med et nederlag på Stamford Bridge søndag aften – samtidig med at Tottenham ordner West Bromwich lørdag – så kan Liverpool længe inden solen står op mandag morgen være på Premier Leagues fjerdeplads – bare to point fra Chelsea og med blot to kampe tilbage af sæsonen – og dermed befinde sig i en fare for at ryge ud af top fire og ned i næste sæsons Europa League-ræs.

Det og meget, meget andet får vi svar på lørdag aften på Stamford Bridge. 

Sikkert er det dog allerede nu, at Conte indtil da ikke har tid til at bekymre sig om Klopps overvejelser omkring Liverpools kommende startopstilling. Som i slet ikke.

Conte skal tænke på Chelsea. For Chelsea skal vinde på lørdag. Ellers er det farvel til drømmen om Champions League.