Ligner AC’s tal overhovedet en forsvarsspillers?

3135

Jakob Genz er cand. mag. i kultur og formidling med speciale i sport, kultur og medier. Han er skribent på NordicBet Blog, som denne klumme er udgivet i samarbejde med.

Andreas Christensen fik fuld tid for Chelsea mod Arsenal. Og danskerens præstation på Emirates understregede endnu engang, at han er mere moderne end klassisk.

Andreas Christensen er på flere fronter en atypisk forsvarsspiller. Han er nemlig ikke typen, der bruger størstedelen af sin spilletid på at lave tacklinger langs jorden, cleare bolde ud af eget straffesparksfelt eller på at stige til vejrs og heade sit hold ud af farezonerne.

AC er derimod typen, der godt nok bruger sin krop til at blokke modstanderens skud og afleveringer, men som mest af alt bruger sit hoved til at lukke rum og stille sig i vejen, og derved minimere modstanderens muligheder for at score.

Derfor distancerer den 21-årige dansker sig heller ikke bare fra den klassiske forestilling om hvad en forsvarsspiller i Chelsea – og for den sags skyld i Premier League – skal kunne og gøre. ACs udfoldelser er også med til at illustrere prototypen på fremtidens forsvarsspiller.

Læs også: Hattrick: AC kåret til årets danske talent for tredje gang

Ham, der ikke bare skal kunne tackle, losse, heade og blokke a la John Terry, men som også skal kunne tage del i igangsætningen af holdets offensiv. Det er slut med kun at destruere og obstruere. Det er blevet tid til at skabe.

Og AC gør det hele med en ro og en ydmyghed, der på den ene side får ham til at fremstå som en lavmælt dirigent selv når modstanderens pres buldre og brager omkring ham. Men som på den anden side kan få ham til at virke næsten selvudslettende og anonym i sit udtryk. En spiller man glemmer at holde øje med.

Trafikeret krydsfelt

Dog ikke i går, hvor Chelsea gæstede Arsenal på Emirates. For her leverede AC en særdeles godkendt præstation i en forestilling, hvor værterne imponerede langt mere end gæsterne.

Læs resten af analysen på NordicBet Blog her.