Krings Karakterer: Premier Leagues bedste spiller scorer sæsonens første topkarakter

2677

Fem på stribe. Chelsea afholdte legestue hjemme mod Cardiff, vandt 4-1 og indtager dermed førstepladsen i Premier League med maksimumpoint. 

Det første møde med en af oprykkerne i denne sæson gav kun få og håndterbare problemer. Nemlig dødboldene. Walisernes to store midterforsvare var en skarp trussel i luftrummet, og det kostede 0-1 scoringen. Bortset fra det, var der klasseforskel over hele linjen.

Et sprudlende hjemmehold med Premier Leagues aktuelt bedste spiller skabte masser af muligheder, og 2-1 føringen ved pausen var i virkeligheden alt alt for lille. Kovacic var en af de store syndere.

Anden halvleg blev sat ned i gear, men Hazard fik sit hattrick, og Willian kronede et flot indhop med et delikat mål at gå hjem på. Alt i alt blev dagens opgør endnu en blåstempling af Sarris nye indbringende projekt.

I karakterbogen er der endelig blevet plads til sæsonens første topkarakter. Og ellers er der særdeles pæne vurderinger rundt om til resten. Karaktererne er klar:

Kepa 7

Ligesom forrige hjemmekamp var Kepa uden for bestilling i det meste af opgøret. Chanceløs ved målet og havde så en fin redning kort før tid. Ellers var det en rolig dag. Afleveringsspillet var bedre og mere præcist end hidtil. Første store test for ham bliver mod Liverpool om et par uger.

Azpilicueta (c) 10 

Fortsatte den gode form, han nåede at finde inden breaket. Det mest opløftende ved anføreren er, at han efter at have fået sit defensive spil på plads, er kommet mere med i det offensive. Det gavner ham selv og hele holdet.

Rudiger 10 

Overlegen i stort set samtlige aktioner. Blev som sidemakkeren kun matchet i luften, hvilket han slap bedst fra. Resten af det, der kom var barnemad. Ustoppeligt raid frem i banen, der var tæt på at give en assist til Pedro.

David Luiz 7

Et par usikre indgreb i begyndelsen og var virkelig sat på prøve overfor Cardiffs monster-headere. Slap dog overall godt fra opgøret, hvor modstanderens offensiv var mere end bare tandløs.

Alonso 7

En underlig anonym indsats fra Spaniens debuterende venstreback. Vi plejer at se ham i konstant vigør oppe omkring modstanderens felt. I dag overlod han scenen til de andre, men løste sine opgaver upåklageligt.

Kante 7

Spillede sig op i anden halvleg efter et par ukarakteristiske aktioner i indledningen. Uvurderlig for balancen på holdet, når Jorginho ofte får carte blanche til at gå med frem. Stadig kan der bygges på offensivt.

Jorginho 7

Hvordan blev Jorginho manden, der skulle dække store Sol Bamba op ved 0-1 scoringen? Umulig opgave for den lille tekniker, men efter det chok var rystet af, var han som altid manden til at sætte spillet op og tage temperaturen. Det gjorde han fornemt.

Kovacic 4

Hård uge for kroaten. Var en del af 0-6 nedsablingen til Spanien, brændte et par helt åbne muligheder i dag, og måtte så desværre udgå med en skade kort inde i anden halvleg. Der blæste ellers så positive vinde omkring lejesvenden fra Real Madrid.

Pedro 10

Pedro er ikke set bedre i Chelsea-dagene. Sæsonstarten har været imponerende, og i dag fejrede han sit 100-kamps jubilæum med en drabelig lyst til at ville gøre forskellen. Var her, der og alle vegne. Kom på skudhold, så det passede ham. Men i dag manglede målene. Giver modstanderen meget andet at tænke på end Hazard.

Giroud 10

Fik brugt landsholdspausen på at blive matchvinder mod Holland. Den selvtillid, det må have givet, tog han med ind i startopstillingen i dag. Beskyttede sin bold som gjaldt det livet, var selv farlig og ekstraordinær go’ som opspilsstation. De to assist til Hazard var ren verdensklasse.

Hazard 12 (Man of the match)

Matchens med afstand bedste spiller. Masser af mål for Belgien og masser af mål for Chelsea. Nu øjeblikkelig Premier League topscorer efter kun at have startet i de seneste tre kampe. Var den store forskel i dag med sin evne til hele tiden at finde ind i den rigtige position. Foretog nærmest ingen forkerte beslutninger, og så nød han stor glæde af link-uppet med Giroud.

Barkley 7 

Konkurrencen på den midtbane er uhyggelig. Barkley fik de sidste 45 min og afleverede et positivt indtryk. Godt med tempo og vision i tingene, akkurat som Sarri ønsker det.

Willian 10 

Indskifterne tager godt nok vare på deres indhop for tiden. Sidst mod Bournemouth var det Pedro, der kom ind og afgjorde. I dag var det Willys tur til at sætte de tre point bag lås og slå. I første omgang med straffesparket og sidenhen ved at krølle kuglen op i fjerneste hjørne. Verdensklasse!

Zappacosta UB