Krings Karakterer: Midtbanen tæt på dumpekarakterer i en generalprøve med få lyspunkter

2756

Chelsea røg en tur i den efterhånden frygtede og velsmurte City-maskine, og det efterlader os med en præstation, der tenderer det uacceptable. Og det er, om man vil det eller ej, på trods af, det bare var “den andensidste opvarmningskamp”, inden det for alvor går løs i næste weekend. 

Så trak de mørke skygger fra sidste del af Conte-æraen sig ind over os igen. Det begyndte ellers at lysne. Community Shield som af mange, særligt i England, betegnes som en træningskamp blev til ét måske endda to skridt tilbage i implementering af Sarris nye fodboldfilosofi. Bevares, Chelsea er lysår fra mestrenes aktuelle topniveau, men hold op, hvor var det en perspektivløs omgang, vi fik serveret fra Wembley i dag.

Dagens pauvre indsats afspejler sig også i karaktererne, hvor det kun er en reservemålmand og en ung komet, født i dette årtusinde, der indfriede forventningerne. Midtbanekonstellationen som vi har set den udfolde sig i pre-season hidtil blev desværre overmatchet af Citys ditto i en sådan grad, at vi nærmer os dumpekarakterer.

Derudover lukker transfervinduet som bekendt på torsdag, og der SKAL død og pine investeres i en ny forward, hvis man vil gøre sig forhåbningerne om at komme i top 4. Morata fik chancen igen i dag, men ak nej. Det blev til endnu et kapitel i den nederdrægtige fortælling om den nybagte fars 2018.

Caballero 7 (Man of the match)

Et af få lyspunkter. Var mere eller mindre chanceløs ved Agüeros kliniske afslutninger. Agerede shotstopper igennem hele anden halvleg med flere gode redninger. Fik ingen hjælp fra forsvaret i dag.

Azpilicueta (c) 4

Der er noget med Dave og den højreback, der ikke harmonerer. Havde store problemer i spillet med fødderne og var som så mange andre forsvarsspillere udfordret af Sané og hans fart i første halvleg. Han har noget sværere ved at styre og dirigere ude fra sin nye position, og det koster tilsyndeladende.

David Luiz 4

Var så tæt på et rødt kort, som man kan komme. Brasilianeren slap dog sin landsmand Gabriel Jesus i tide og blev på banen. Havde sammen med Rudiger en svær dag på kontoret, bl.a. fordi, der igen i dag manglede støtte fra midtbanen. Afleveringsspillet er heldigvis på plads.

Rudiger 4

Andreas Christensen må sidde og lune sig over midterforsvarets gøren og laden i dag, for det var ikke overbevisende. Heller ikke for Rudiger, som havde det svært i sine dueller med den argentinske to-målsskytte. Stod for mange gange på flade fødder helt inde omkring det lille felt. Kantés genkomst bliver guld værd for forsvaret.

Alonso 4

Der var opløftende momenter i Alonsos spil i dag, men han ser godt nok tung ud overfor de små og vævre City-kanter. Det store defensive ansvar bekommer ham tilsyneladende ikke vel. Dog flere gode offensive aktioner.

Fabregas 02

Total anonym indsats fra den spanske kreatør på Wembley i dag. Det plejer ellers at være en ramme han befinder sig godt i, men han fik som resten af midtbanekollegerne slet ikke sat sit spil i dag. Fernandinho og co. var over dem konstant.

Jorginho 02

Ukarakteristiske mange fejlafleveringer i dag fra den nye mand, der ellers har fået så flot en start. I dag kom han til kort. Om det var de prætentiøse rammer skal være usagt, men det var en dårlig kamp for vores nye nummer 5.

Barkley 02

Det lader ikke til, at den gode Ross Barkley sådan for alvor finder melodien. Igen i dag for langsom i tanke og handling, og returløbet ved 0-1 målet lod meget tilbage at ønske. Englænderen er indtil videre ikke løsningen som den offensive drivkraft på midten.

Pedro 4

Som altid bidrog han med sin opportunistiske indstilling til spillet, men der var for langt mellem snaps’ene. For meget deja vu til den middelmådige sæson, han havde i fjor. Ærgerligt han ikke har kunnet følge op på sin superkamp mod Inter.

Morata 02

Som skrevet længere oppe, så må det kun være et spørgsmål om tid, inden Sarri også begynder at fornemme, at “projekt Morata som førsteangriber i Chelsea” ikke har gang på jord. Lad os håbe, han opdager det i tide, for igen i dag var det tæt på en jammerlig kamp af spanieren. ALT for mange nemme boldtab, forkerte beslutninger og afslutninger uden kvalitet. Det er den samme sang.

Hudson-Odoi 7

Prøvede og viste i glimt det tårnhøje niveau, han besad mod Arsenal. Var Chelseas farligste mand offensivt, men duellen mod Kyle Walker var måske en kende for svær for den unge kantspiller. Men igen demonstrerede han, at der er store perspektiver.

Drinkwater 02

Kom ikke ind og fik sat sit aftryk. Men niveauet er heller ikke til at gøre sig gældende i en kamp på Wembley mod Manchester City. Det må vi nok bare erkende. Har lange udsigter til spilletid.

Willian 4

Så kom også Willian hjem fra ferie. Og det var ikke med medbragt sprudlende sambabold, men han gav det da i det mindste er ærligt forsøg på at skabe noget ravage i Citys forsvar.

Abraham 02

Det lugter af endnu en udlejning for unge Abraham. Fik heller ikke i dag vist sig frem som en angriber, der skal satses på i Chelsea.

Moses UB