Krings Karakterer: Hudson-Odoi er en kæmpestjerne på vej, men Chelseas angrebsproblemer fortsætter

3351

Arsenal tog det længste strå i straffesparkskonkurrencen, men Chelsea havde kampens i særklasse bedste spiller, og ham skal vi til at holde godt øje med. 

Scenen for Chelseas tredje opvarmningskamp var Aviva Stadium i Dublin. Mod ærkerivalerne fra Arsenal. Og det blev alt andet end en kønsløs og kedelig sommerkamp. Det var en hæsblæsende affære i Premier League-tempo fra første fløjt, hvor Chelsea dominerede stort i første halvleg, imens de røde fra Nord-London overtog taktstokken efter pauseteen. Karaktererne til Sarris tropper er uddelt.

I aften var det en af de helt unge, der stjal rampelyset. 17 år gammel og allerede en stjerne i svøb hos The Blues. Sammen med vores indtil videre eneste store sommerindkøb scorer de dagens topkarakterer.

Desværre har spørgsmålene om angriberpositionen ikke lagt sig efter dagens opgør, og det er da også på den position, at vi finder kampens bundscorer.

Caballero 7

Willy var på pletten, da der var brug for ham, men han havde ikke meget at bestille i første halvleg. Stadig usikkerhedsmomenter hos den, kan vi tillade os at sige upålidelige keeper? Havde et fantastisk udspark mod Fabregas, der nemt kunne have givet en målchance.

Azpilicueta (c) 4

Det er tydeligt at se, Dave har brug for tilvænningen som højreback i en flad fireback-kæde. Blev i flere situationer overspillet, fordi han manglede assistance, men løste ellers opgaverne ok. Det offensive snit skal bygges på.

David Luiz 7

Efterlod endnu en gang et stærkt indtryk. Han er guld værd i opbygningsfasen, hvor Sarri insisterer på at spille kuglen ud nedefra målmanden. Der er han bare i en klasse for sig. Viste også i dag stor duelstyrke, mon han er ved at finde sit gamle topniveau frem?

Rudiger 7

Fik lov at starte inde på bekostning af unge Ampadu, og det kvitterede han fornemt for efter små fem minutter med en flot scoring. Har stadig små udfald i spillet, men virker stærk ved siden af Luiz, hvor de tilsammen udgør et løbestærkt midterforsvar. Og det var der brug for i aften mod Arsenals raketter oppe foran.

Alonso 4

Alonso leder og leder, men han har altså ikke fundet sit niveau endnu. Blev ligesom mod Inter udfordret på farten, i aften af Bellerin. Der er sikkert også et parameter omkring omstillingen til en mere defensiv back i spil. Men der er stadig et stykke vej til den gamle Alonso.

Fabregas 7

Ejede sammen med Jorginho midtbanen de første 25 minutter. De to har virkelig støbt et spændende samarbejde de sidste par kampe. Den tidligere Arsenal-mand gjorde i mange situationer ondt på sin gamle klub med skarpe afslutninger og afleveringer på den sidste tredjedel. Måske han alligevel får en rolle fra start, når sæsonen snart skydes i gang.

Jorginho 10

Har vores nye super-signing overhovedet sat en fod forkert endnu i sin Chelsea-tid? Bevares, et enkelt farligt boldtab i aften, der førte til Lacazettes store chance. Men det er så overbevisende, hvad Sarris italienske playmaker ligger og laver inde på grønsværen. Tager hele tiden temperaturen på kampen og kender allerede sine opgaver. Opgaver der hele tiden gør medspillerne bedre.

Barkley 4

Igen i aften manglede Barkley at få sat sit aftryk. Indgik fint i relationerne på midten med de to små teknikere, men slutproduktet lader en del tilbage at ønske for Barkley. Som også lægger sit spil højt op. Mangler at overbevise Sarri, om at han er manden, der skal spille ved siden af Kanté og Jorginho.

Pedro 4

Pedro kom ned på jorden igen efter superkampen mod Inter. Fik rundt regnet en time, men det var en relativt anonym indsats for den lille spirrevip i dag. Var en del af den offensive belejring af Arsenal de første 20 minutter, men forsvandt derefter ud af billedet.

Morata 02

Moratas 2018-mareridt har åbenbart ingen ende. Tingene vil bare ikke rigtig lykkes for vores spanske 9’er, og i dag missede han et hav af muligheder inkl. et straffespark. Bevæger sig som altid godt på banen, men den nærmest kroniske ineffektivitet og for mange boldtab trækker ned.

Hudson-Odoi 10 (Man of the match) 

Hvilken kamp af den purunge Callum Hudson-Odoi, født i 2000. Det var undervejs i kampen mod Inter, men i dag var han outstanding i de første 45 minutter. Drev gæk med Bellerin og var konstant en trussel overfor Arsenals bagkæde. I aften manglede han kun målet for at hente topkarakteren. Har definitivt givet Sarri noget at tænke over. Hvilket talent.

Christensen 7

Heldigvis kom AC sig hurtigt ovenpå den lille skade, han pådrog sig mod Inter i lørdags. I dag fik han de sidste 45 minutter, og det var med en overbevisende præstation. Også på trods af Arsenals store offensive dominans i anden halvleg, hvor resten af forsvaret så en anelse shaky ud. Andreas styrede, dirigerede og var flere gange redningsmand. Solidt af danskeren.

Ampadu 4

Entreerede med lidt over en halv time igen og havde det svært i dag overfor Lacazette. På bolden er han stadig en fornøjelse, men der manglede forudseenhed og konsekvens i duellerne.

Zappacosta 4

Blev ligesom resten af forsvaret i den sidste halve time testet på kryds og tværs. Havde et par enkelte fine fremstød, men måtte koncentere sig mest om at lukke af, hvilket han havde sine udfordringer med.

Emerson 4

Mere eller mindre den samme analyse som af Zappacosta.

Drinkwater 4

Den gode Drinkwater ligner ikke manden, der kan føre det famøse “Sarri-ball” ud i livet. Ofte for langsom i boldomgangen og uden det visionære blik som Fabregas og Barkley, hans konkurrenter besidder.

Moses 4

Moses har brug for en kamp fra start for at vise sig rigtig frem. Har ikke i pre-season indtil nu fundet sig til rette i indskifterrollen, og det kom også til udtryk i aften, hvor han kun i glimt fik vist sin offensive power.

Abraham 4

Ligesom Hudson-Odoi et spændende ungt talent med fremtiden foran sig, men han er ikke løsningen på Chelseas angrebsproblemer. Fik dog vist sig okay frem i aften uden at komme til de store muligheder.

Bulka UB

Loftus-Cheek UB

Bakayoko UB

Piazon UB