Krings Karakterer: Alonso angriber topkarakteren i hæsblæsende London-derby

2855

En hvirvelvind af et London-derby endte med tre fantastisk søde point, men det var ikke uden komplikationer. Offensiven sprudlede, men defensiven i første halvleg gav Sarri og os andre grå hår.

Indianerfodbold af en anden verden var, hvad vi fik serveret i dagens stormøde på Stamford Bridge. Mod ærkerivalen Arsenal. Vi fik en lille smagsprøve på det for under tre uger siden i det samme opgør i Dublin i International Champions Cup, men forestillingen i aften overgik den 1-1 kamp med længder.

Det gjorde den, fordi ingen af de to hold havde interesse i at forsvare i første halvleg som nemt kunne være endt 4-4. Chelsea fik lappet forsvaret flot sammen efter pausen, og så blev Eden Hazard nok en gang forskellen. Sammen med kampens spiller naturligvis.

Karaktererne er klar:

Kepa Arrizabalaga 7

Udviste en formidabel ro på bolden. Et af Kepas varemærker og det gavner hele holdet. Der var ikke meget hjælp at hente fra forsvaret i første halvleg, hvor han virkelig kom på arbejde. Der er stadig spørgsmålstegn omkring spillet med handskerne, men det var en godkendt præstation fra vores nye keeper.

Azpilicueta (c) 7

Løftede sit niveau fra premieren, omend han også var en del af forsvarsblamagen i de første 45 min, men helhedsindtrykket omkring kaptajnen var godt. Arbejdede forbilledligt og fandt ind i det gamle målgivende samarbejde med Morata. Det havde vi næsten glemt.

David Luiz 4

Ville tingene for meget i dag. Og det kostede flere uprovokerede fejl og flere gange manglende opdækning på et uhørt lavt niveau. Kom op til overfladen igen efter pausen og var med til at stabilisere. På positivsiden demonstrerede han igen sin vigtige rolle i opspillet.

Rudiger 7

Nu taler vi ikke mere om den første halvleg, som Rudiger dog også måtte tage ansvar for. Hæfter mig i stedet ved flere flotte sideskift, og overordnet set var Toni overlegen i sine dueller. Særligt i luften. Var den eneste, der med farten rigtig kunne matche The Gunners raketter oppe foran.

Alonso 10 (Man of the match)

Morten Bruun nævnte i transmission af kampen, at Alonso var den bedste spiller, der ikke kom med til VM. I dag viste den velfriserede spanier hvorfor. Storslået kamp af Alonso, der med mere overbevisning i sit defensive spil havde scoret topkarakterer. Det må han sammen med Sarri arbejde på, men offensivt er han bare enestående. Assist og sejrsgivende mål i dag. Klasse. Afgjorde i øvrigt også andenrunde-kampen i sidste sæson mod Spurs med et mål kort før tid.

Kante 4

En forholdvis anonym indsats af den 68 kg lette franskmand i dag. Overlod scenen til Jorginho og efter pausen Kovasic. Gav sammen med de to andre midtbanemusketerer ikke meget hjælp til bagkæden før pausen. Bidrog selvfølgelig igen med sin store dieselmotor og distribuerede også sine bolde fint, men der skal komme mere fra ham. Og det gør der med statsgaranti, når han får fundet sig bedre til rette i sin nye position.

Jorginho 7

Ejede banen de første 25 minutter og fortsatte egentlig bare dominansen fra sidste weekend i Huddersfield. Hans dybdebolde bliver gift for ethvert PL-forsvar, og det må tvinge dem til at stå lavere. I anden halvleg var han mere boldflytter og balancespiller.

Barkley 4

Vi synger lidt den samme sang med Barkley igen og igen. Der er optræk til meget, der kan blive rigtig godt, men han har simpelthen glemt sit killerinstinkt fra Everton. Det skal hentes til London, hvis den 24-årig englænder skal bide sig fast på holdet. Arbejdede stenhårdt for holdet, men det er ikke nok i Sarris system.

Pedro 7

Nyder at spille fodbold under Sarri, det er tydeligt. Man kan virkelig tale om en mand, der har fået ny energi, og det takker han for. I dag med endnu en scoring. Det bliver sjældent perfekt med Pedro, men han skaber altid en eller anden form for ravage. Ligner også han har længere snor end Willian for tiden.

Morata 7

Må nok æde nogle af mine ord omkring den så udskældte Morata. Har fået ufattelig meget røg i hele 2018, men i dag blev forhåbentlig et vendepunkt for ham. Lynede på flotteste angribermanér omend Arsenals forsvarsspil i den situation lod meget tilbage at ønske. Men det var så vigtigt med den scoring. Og han havde et par tilbud til flere. Det var opløftende i dag.

Willian 7

Tegningerne er der til, at han kan genfinde sit tårnhøje niveau. I dag var der flere gode aktioner, men der kan sagtens komme mere fra hans fødder. Kommer utvivlsomt til at boltre sig i det nye system.

Kovacic 7

Debuten varede ikke mere end et par minutter, inden han blev omdrejningspunkt i opspillet. Det vidner altså om høj kvalitet, og det har kroaten. Tempoet passer ham tilsyneladende vel. Bliver antageligt en stor gevinst i denne sæson.

Hazard 10

Løb og varmede op, og man kunne se, han glædede sig til at komme ind og afgøre sagerne. Hvilket han selvfølgelig gjorde. Gjorde ondt på et i forvejen slagent Arsenal-forsvar. Fik dobbelt så meget tid som sidste uge, så forhåbentlig er han klar til 90 min næste weekend mod Newcastle.

Giroud 4

Kom ind og holdte Arsenal-stopperne beskæftigede, hvilket var fint. Misbrugte to kæmpechancer, og det er ikke i verdensmesterens favør på en dag, hvor Morata brød måltørken.