Krim-krisen kan ramme Chelsea

1352

Flere embedsmænd og politikere opfordrer til, at Vesten udvider sine sanktioner mod Rusland, så de også rammer Chelseas ejer Roman Abramovich.

Et af de emner, der optager verden allermest for tiden er krisen på Krim-halvøen, hvor den vestlige verden, ledet af EU og USA, mener at Rusland ulovligt har annekteret Krim, der er en halvø, der indtil denne uge tilhørte Ukraine, der har vestlig støtte.

Disse hændelser har ledt til, at Vesten har indført sanktioner mod Rusland og russiske politikere. Nu er der dog flere russiske oppositionspolitikere, samt vestlige politikere og embedsmænd, der opfordrer til, at disse sanktioner kraftigt skal udvides.

Ifølge flere fremtrædende medier, er Roman Abramovich, der er ejer af Chelsea FC, en af hovedfavoritterne til at blive ramt af disse sanktioner, da han er en del af Putins inderkreds, og er en af de mere synlige russere i Vesten.

Således opfordrer Alexey Navalny, der er en af de mest prominente oppositionspolitkere i Rusland, til at Roman Abramovich skal straffes finansielt ved at få indefrosset sine aktiver, samt få indrejseforbud i EU, og dermed England.

En sådan sanktion, vil gøre det meget svært for Abramovich at drive og eje Chelsea, selvom det er uklart, hvad konsekvenserne helt nøjagtigt vil være. Ligeledes vil Chelsea selv også blive hårdt ramt økonomisk, selvom det dog forventes, at klubben vil kunne klare sig, da dens omsætning og indtjening i de seneste år har været støt opadgående.