Interview med Lee Parker – kom med bag kulisserne til Chelsea TV

1236

Lee Parker er vært på Chelsea TV og efterhånden et velkendt ansigt blandt mange Chelseatilhængere. Chelseafan.dk har talt med Parker om, hvordan det er at arbejde så tæt på så store spillere, og om hvordan man håndterer transferdeadline-day.

Det er en afslappet Lee Parker, jeg fanger på en Skypeforbindelse fra Cobham. Det er en stille dag på kontoret, og det er der også udsigt til, at de næste dage bliver. Langt de fleste spillere er ude for at tjene deres respektive landshold (dette interview blev foretaget i starten af oktober), så derfor er der ikke specielt meget gang i den på Chelseas træningsanlæg.

Fabregas, Alonso, David Luiz, Drinkwater, Caballero, Morata og et par unge spillere, kan Parker se i øjeblikket, og der vil formentlig ikke være mange flere til den træningssession, der starter om 50 minutters tid.

I denne sæson er landsholdspauserne dog næsten de eneste uger, hvor der ikke er så meget at se til for folkene på Chelsea TV, da The Blues fortsat er med i alle turneringer og igen spiller Champions League.

Men uanset, hvor mange kampe, holdet har på en uge, kører Chelsea TV efter en klar skabelon, hvor træningssessionerne spiller en stor rolle i dækningen af holdet.

– Hvis holdet eksempelvis har en kamp i weekenden, så vil spillerne formentlig have en let træning om mandagen. Den session plejer vi at filme det meste af, ligesom vi også optager træningen de andre dage. Det eneste tidspunkt, vi med sikkerhed slukker kameraet på, er når chefen laver taktisk arbejde med holdet, da vi selvfølgelig ikke vil give nogen hemmeligheder væk, forklarer Lee Parker.

Læs også: Ståtribuner på Chelseas nye stadion? Svaret kan komme inden næste år

Chelsea TV sender tre såkaldte “headline reports” på en dag. Klokken 13, 17 og 18:30 engelsk tid. Det er et kort segment på sendefladen, der giver et overblik over de seneste nyheder i klubben. De omhandler både førsteholdet, kvindeholdet og de yngre hold samt akademiet.

Interviews med spillere afhænger af antallet af kampe på ugen, forklarer Lee Parker.

– Hvis holdet har en kamp midt på ugen, vil vi lave interviews med både spillerne og manageren som en del af optakten til kampen. Vi er meget heldige at have så eksklusiv adgang til chefen (Conte red.), så efter hver pressekonference kommer han også ind i vores studie, hvor vi laver et interview med ham, fortæller Parker.

Tacklet af David Luiz
Lee Parker kan her i november fejre sit 10 års jubilæum på Chelsea TV. Han startede som producer på kanalen tilbage i 2007, og i 2011 hoppede han så ind foran linsen som vært.

Den tjans bestrider han stadig og er typisk reporteren, der rejser med holdet, når de spiller på udebane, mens en anden vært som regel står for op- og nedtakter til hjemmebanekampene.

Artiklen fortsætter under videoen

Og der er sket meget, siden Parker startede på Chelsea TV. Antallet af medarbejdere på Chelsea TV er i dag vokset til omkring 30 – og det er ikke medregnet klubbens hold af kommunikationsmedarbejdere – mens der også er langt flere platforme at udkomme på.

– Dengang (i 2007 red.) sendte kanalen kun fem dage om ugen og kørte fra klokken 10 om morgenen til 10 om aftenen. Vi sendte ikke i weekenderne. Der blev ikke fokuseret særligt meget på indhold til nettet, men det er selvfølgelig noget, der har udviklet sig i takt med, at kanalen også er blevet større.

– I dag kan vi være langt mere reaktive i den måde, vi arbejder på end tidligere. Et eksempel på det kunne være videoen, hvor David Luiz tackler mig. Den blev lagt op på de sociale medier med det samme, hvor klippet måske for fem-ti år siden ikke ville have haft en platform at udkomme på indtil sent om aftenen.

– Vi laver også meget mere på kampdagene i dag. Både før og efter kampen. Vi uploader også videoer gennem hele dagen, så det har vokset meget på alle måder gennem de seneste 10 år, fortæller Parker om Chelsea TV, der blev etableret helt tilbage i august 2001.

Unik adgang
Et privilegie, som mange Chelseafans formentlig misunder Lee Parker og hans kolleger, er deres tætte omgang med alle førsteholdsspillerne. På daglig basis har Lee Parker mulighed for at interviewe og chit-chatte med personer som Eden Hazard, David Luiz og Alvaro Morata, men hvordan er det egentlig at være så tæt på så store stjerner?

– Vi er meget heldige at have så tæt adgang til spillerne, og det er noget, vi aldrig skal tage for givet. Vi er meget heldige i øjeblikket at have et godt forhold med alle spillerne i truppen. Jeg tror, at en stor del af vores rolle er at udvikle forholdet til spillerne og opbygge tillid, fortæller Lee Parker og uddyber.

– Vi har nogle fantastiske personligheder i gruppen, som vi ser hver dag. Vi filmer dem selvfølgelig på daglig basis, men jeg tror, det er vigtigt at forsøge at udvikle det forhold, man har til spillerne, når kameraet er slukket. De er selvfølgelig fodboldspillere, men de er lige så meget unge mænd. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan deres familieliv er, og hvad de laver i fritiden, forklarer han.

Med 10 års anciennitet hos Chelsea TV i rygsækken har Lee Parker efterhånden mødt mange spillere og managere og opbygget tætte forhold til en stor del af disse. Udover det hjælper han også de yngre spillere i truppen, der ikke er så medievante, med medietræningen.

Han indrømmer dog, at da han startede, var det lidt overrumplende pludselig at være tæt på så mange stjerner.

Læs også: Ancelottis selvbiografi er nu ude på dansk – her er fem vilde citater om Chelsea-tiden

– Da jeg startede her, var der så mange store personligheder; JT, Lamps, Drogba, Ashley Cole, Joe Cole, Michael Ballack. Det var overvældende, men efterhånden som man lærer dem at kende, finder man ud af, at de er nogle rigtig gode personer, forklarer han.

Chelseas nuværende trup er også spækket med store navne, og der er godt at sige om samtlige skikkelser i truppen, mener Lee Parker, der hurtigt begynder at remse op.

– Den gruppe af spillere, vi har nu, er fantastisk. T-Bo (Courtois red.) laver masser af practical jokes, det samme gælder for Azpilicueta. Man kan ikke sige for mange gode ting om Eden. Alvaro Morata er en vidunderlig ung fyr, så høflig og professionel. Antonio Conte er utroligt passioneret, men også meget ydmyg. Han er meget tilgængelig, og man kan tale med ham om alt, fortæller han.

Det skal være konkret
Chelsea havde en hektisk transferdeadline-day i sommer, hvor både Davide Zappacosta og Danny Drinkwater blev handlet ind. Forinden de to nyerhvervelse var det væltet ind med tonsvis af rygter om, hvilke spillere Chelsea var interessede i, og hvem de havde budt på.

Som en del af Chelsea TV er Lee Parker tættere på tingene end almindelige fans og formentlig langt de fleste andre journalister, der dækker fodbold. Han vil dog ikke rigtigt fortælle, hvor tæt han egentlig er på det, der rører sig i Chelsea tæt på deadline for transfervinduet. Han vil dog gerne fortælle om den politik, de har på Chelsea TV, når det kommer til at dække dem.

– Der er masser af spekulationer i den eksterne presse. Jeg tror, at det er meget vigtigt, at det, vi rapporterer er det, klubben officielt gør, så hvis der rent faktisk er noget at annoncere, så vil vi være de første til at gøre det. Vi er meget opmærksomme på at gøre opmærksom på, at sige ‘hør, du hører en masse spekulationer, så når der rent faktisk sker noget officielt, så hører du det her først.’ Så vi rapporterer, når noget bliver konkret, forklarer han.

Hvordan vil du beskrive handlen med Davide Zappacosta?

– Ja, det var noget, der blev kigget på, men ikke noget, som blev rapporteret voldsomt meget i pressen. Jeg tror, medierne fejlagtigt så det som noget, der ikke ville give en stor nok reaktion. Spilleren rejste herover på dagen (for transferdeadline red.), og der var masser af tid. Så vi satte os ned med ham og lavede et eksklusivt interview allerede tidligt om eftermiddagen, fortæller Parker.

Danny Drinkwater blev hentet, kort før transfervinduet lukkede. Hvordan var det at følge den handel?

– Jeg tror, det var en lidt omstændig handel i forhold til klubbens kontrol, men igen, det blev lavet på dagen (for transferdeadline red.). Danny var henrykt over at få det afgjort. Jeg tror, at det var en ret følelsesladet dag for ham og hans familie, men da det var gjort, var det gjort, og jeg tror, at han havde det godt. Og klubben kan jo ikke annoncere noget, før det er fuldstændigt nagelfast.

Hvor lang tid gik der, før du vidste, at handlen var på plads?

– Ikke så længe, ikke så længe, indleder Lee Parker efter en lille pause.

– Det er sådan set alt, jeg kan sige. Men der gik ikke så længe, for det var relativt sent på dagen og tæt på lukketid. Klubben kæmpede selvfølgelig for at få det igennem, men de ville først annoncere det, når alle ting med hensyn til kontrakten var på plads, slutter han hurtigt.

Der er nu under en halv time til, at dagens første træningssession starter for de spillere, der ikke er blevet sendt afsted på landsholdstjeneste. Lee Parker skal derfor snart til at gøre sig klar, inden han skal ud og overvære endnu en omgang Chelseatræning.