Hazard kan ikke selv vælte Big Sam

1128

Jakob Genz er cand. mag. i kultur og formidling med speciale i sport, kultur og medier. Han er skribent på NordicBet Blog, som denne klumme er udgivet i samarbejde med.

Med Morata i karantæneboksen er Chelseas kommende møde med Big Sams formstærke Everton blevet en endnu sværere nød at knække. Conte er tvunget til re-organisere sit angreb og selvom Hazard får en hovedrolle, så kan belgieren ikke gøre det alene.

Det var en træt, men tilfreds Antonio Conte, der i kølvandet på onsdagens 2-1 sejr over Bournemouth troppede op til det obligatoriske pressemøde på Stamford Bridge.

Trætheden skyldtes, at EFL Cup-kampen, der på papiret lignede en overkommelig opgave – og som et langt stykke hen ad vejen også var det – alligevel endte med producere en følelsesmæssig rutchetur med triste konsekvenser.

For bedst som alt lignede en tilforladelig dag på kontoret, hvor Conte havde kaldt både unge talenter og flere af truppens reserver i arbejdstøjet, så udlignede Dan Gosling til 1-1 blot 24 sekunder før tid på et drøn af et langskud.

Se også: Video: Se alle Ampadus aktioner mod Bournemouth

Arrigskabet over den sene scoring havde dog knap nok forplantet sig i Contes krop før end italieneren blev ramt af et gedigent kindkys af lykkens pamfilius.

For blot ti sekunder efter at bolden var givet op ved midterlinjen kunne Alvaro Morata med ydersiden af højre støvlespids prikke bolden under en fremadstormende Artur Boruc i Bournemouth-målet. En flot og kynisk udnyttelse af den mulighed, som Eden Hazards hælaflevering gav Chelseas spanske topscorer.

En graviditetshilsen?

Men så skete der noget, som ingen, herunder Conte på sidelinjen, rigtig lagde mærke til i kampens hede, men som alle nu, på behørig bagkant af onsdagens begivenheder, er rygende enige om var noget drøn irriterende. Hvis man altså holder med Chelsea.

Dommer Lee Mason gav nemlig Morata det gule kort i kølvandet på den matchvindende scoring. Hvorfor vides ikke med sikkerhed. Først gik spekulationer på, at det var fordi Morata fejrede scoringen ved at tage bolden ind under sin spillertrøje.

En (klassisk) hilsen til hans gravide kæreste oppe på tribunerne. Men senere gik snakken dog på, at Morata midt i jubelscenerne kom op at diskutere med en Bournemouth-spiller og efterfølgende sparkede bolden væk.

Læs også: Chelsea transfer-analyse: From Russia with love?

Men hvad end der forårsagede det gule kort, så er Morata med sikkerhed ramt af karantæne. Og dermed må Conte undvære den ene halvdel af den angrebsduo, som han ellers allerhelst vil gøre brug af på toppen af hans 3-5-1-1 eller 3-4-2-1 formation, når Chelsea møder Everton lørdag eftermiddag. En solid sten i støvlen forud for det, som Conte tidligere på ugen omtalte som ‘a tough game’ mod ‘a really good team’, men som nu ser ud til at blive endnu mere vanskelig.

For selvom Everton både manglede energi, ideer og kvalitet i bevægelserne såvel som i boldgangen, da holdet mødte Swansea i mandags, så blev det alligevel til en 3-1 sejr.

Rooney sat fri

Og dermed er Big Sams blå mandskab lige nu det mest formstærke i Premier League, hvis altså man piller Peps ustyrlige City-boys ud af regnskabet. For siden Sam Allardyce satte sin underskrift på kontrakten med Everton er det blevet til hele 13 point i fem Premier League-kampe og derfor er klubben på mindre end en måned rykket fra 16. pladsen og op på 9. pladsen i tabellen.

Ligesom det var tilfældet i mandags, så er det ikke alt, der har været lige kønt, mens Allardyce har været ved roret i Everton. Men til gengæld har det været effektivt. Den 63-årige dinosaurers chokterapi har virket helt efter hensigten.

Eller rettere, ganske som man fra Evertons ledelses side havde håbet på. Det er jo typer, som Allardyce, der kaldes på, når lokummet brænder. Og det gjorde det i Everton for en måned siden.

Allardyce har på rekordtid fået strikket et brugbart sikkerhedsnet sammen i forsvaret, minimeret antallet af dumme og unødvendige boldtab på banens midte og så har han fået sat Wayne Rooney fri længere fremme på banen.

Det er slut med at Rooney skal blande sig i 8ernes arbejde i midtercirklen samtidig med at han forsøger at lege klassisk 10er med ryggen til straffesparksfeltet. Det er tid til at retvendt og direkte og simpelt i sit spil… Læs resten af klummen hos NordicBet Blog.