Guide: Sådan kommer du billigt til Chelsea-kamp

7796

Alle ægte Chelsea-fans brænder for at se deres hold live på hjemmebanen Stamford Bridge i London. Men hvordan får du en billig tur til, den ellers dyre engelske hovedstad? Og er billetpriserne til Premier League virkelig så vanvittige som man høre? Vi giver dig her gode råd til hvordan du kommer til billigt til fodbold på Stamford Bridge.

Sådan kommer du billigt til London

Når du skal til London er fly stort set det eneste alternativ, medmindre du er meget søstærk og tager færgen fra Esbjerg. Vi har derfor samlet flypriser for en weekendtur til London (fredag-søndag i okt/nov 2014) fra hhv. København, Billund og Aalborg.

København – London Stansted/Gatwick

Norwegian: ca. 875-1.000 kr.

EasyJet: ca. 900-1.200 kr.

Billund – London Stansted

Ryanair: ca. 1.000-1.300 kr.

Aalborg (via CPH) – London Gatwick

Norwegian: ca. 1.100-1.500 kr.

Fra både Gatwick og Stansted, går der eksprestog til hhv. Victoria st. og Liverpool Street St.

Her kan du bo billigt

De billigste hoteller i London er såkaldte Bed & Breakfast hoteller, som ofte blot er en række små værelser i Victorianske rækkehuse. I mange områder ligger disse hoteller side om side. Hvis man gerne vil bo billigt i London og kan leve uden den store komfort og luksus er disse hoteller et ganske godt og billigt valg.

B&B hotellerne findes især i områderne omkring Victoria, Westminster, Bayswater, Euston og Kings Cross – St. Pancras. Priserne på B&B hoteller ligger på ca. 600-1.000 kr pr. nat, hvilket er i den billige ende for hoteller i London. Heraf er Victoria det som ligger tættest på Chelsea. Vil man bo helt tæt på Stamford Bridge, altså i området Fulham ligger hotelpriserne her på omkring 1.000-1.200 kr.

Andre områder, med mange hoteller, som ligger tæt på Stamford Bridge er Earls Court og Kensington, her må man dog også være indstillet på at priserne er noget højere end i f.eks. Victoria. Forvent priser på over 1.000 kr. pr. nat for de billigste hoteller.

Det kan altid anbefales at bruge en online søgemaskine (f.eks. hotels.com), når du skal finde hotel på egen hånd i London. Både til at finde de bedste hotelpriser, men også nemt finde det område man vil bo i, samt se billeder af hotellet.

Billige kampbilletter

Alt efter hvilken modstander Chelsea FC spiller mod i Premier League, koster billetterne noget forskelligt. Chelsea har inddelt sine kampe i tre kategorier, AA, A og B. Her får du et overblik over prisniveau for billetter og modstandere:

Kategori AA

Modstander: Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham Hotspur.

Prisniveau (voksen): £50-87 (ca. 470-820 kr.)

Kategori A

Modstander: Aston Villa, Crystal Palace, Everton, Newcastle, QPR og West Ham.

Prisniveau (voksen): £46-75 (ca. 430-710 kr.)

Kategori B

Modstander: Burnley, Leicester, Hull City, Stoke, Southampton, Sunderland, Swansea og West Brom.

Prisniveau (voksen): £41-70 (ca. 385-660 kr.)

De billigste billetter til Stamford Bridge ligger altså omkring 400 kr. Billetter bliver i første omgang sat til salg kun for medlemmer af Chelseas True Blue. Herefter bliver de restende billetter sat til salg for alle og kan købes online på chelseafc.com (ca. 3-4 uger før kampen). Det anbefales at være rigtigt hurtig til at få købt billet online og gerne være klar ved computeren på dagen, hvor de bliver sat til salg.

Prisen for en samlet fodboldtur

Rejser man to personer sammen f.eks. fra København og vælger man en kategori B modstander, kan fodboldturen til London og Chelsea gøres for ca. 1.900-2.800 kr. pr. person, for en weekendtur (fredag-søndag) inkl. fly, hotel og kampbillet. Derudover kommer så lommepenge, dog skal det nævnes at pints ofte er billigere end i Danmark, på pubberne i London.

Læs mere om fodboldrejser til London og Chelsea FC på visitfootball.dk.