Fire ting vi lærte af Chelsea-Lyon

2310

Det var vist mere en gene end en gave for Chelsea og Lyon at skulle spille træningskamp en regnvåd tirsdag aften på Stamford Bridge. Her er fire ting, vi lærte af kampen.

Der var ukristeligt lidt på spil, da Chelsea og Lyon spillede den sidste træningskamp, inden der endelig bliver taget hul på Premier League. Der var få lyspunkter i 0-0-opgøret, som Chelsea vandt 5-4 i straffesparkskonkurrencen, men generelt var det lidt af en ørkenvandring, man var udsat for i de 90 minutter, opgøret varede.

1. Man skulle tro, Ampadu har spillet 200 førsteholdskampe
Det er svært at tro, at Ethan Ampadu kun er 17 år, men den er god nok. Sammen med AC var han solid i bagkæden, selvom der ikke var voldsomme trusler fra Lyon. Til gengæld viste han stort overblik og ro, når han var på bolden, hvilket var en del.

Han har også en rigtig stærk fysik og formår at tage kampen op med angribere, der ellers ser ud til at have en del kilo på ham. Er samtidig forudseende i sit spil, der blandt andet førte til et par afbrudte Lyon-angreb.

Læs også: Medie: Chelsea åbner forhandlinger med Athletic-målmand

Spørgsmålet er, om han kan skubbe Luiz og Rüdiger, som umiddelbart ligner den startende duo i midterforsvaret, af. Det er i hvert fald ikke hans evner med bolden, som er en meget vigtig egenskab for midterforsvarerne i Sarris måde at spille fodbold på, der står i vejen.

2. Abraham kommer til at få lang vej til spilletid
På trods af at have fået chancen fra start og først blive skiftet ud med knap 20 minutter igen, så er der intet, der tyder på, at Tammy Abraham kommer til at få nogen stor rolle på Chelsea-holdet denne sæson.

Den engelske skarpretter var alt andet end skarp og havde svært ved at ramme kassen. Han var langt fra overlegen i duelspillet og fungerede ikke synderligt godt som opspilsstation.

Lige nu har Sarri fire angribere i truppen, og selv i en sæson, hvor der skal spilles europæisk fodbold, er det voldsomt. Rygterne har indtil videre gået på, at Giroud ville blive skibet afsted, men Abraham har vist så godt som ingenting de gange, han har fået chancen. På trods af det har han alligevel meldt ud, at han gerne vil blive i klubben.

3. Kanté får den højre del af midtbanen med Jorginho på banen
Det var forventet, at Jorginho ville sætte sig på den centrale plads i tremandsmidtbanen, også når Kanté vendte tilbage fra sin ferie efter VM. Det skete også, da de begge to – sammen med Ross Barkley – kom på banen i anden halvleg.

Se også: Video: Hudson-Odoi reflekterer over at have fået chancen på førsteholdet

Samtidig betød det, at Kanté blev skubbet en anelse længere frem på banen, end hvad han har været vant til både under Conte og i Leicester. Det var faktisk lige ved at bære frugt midt i anden halvleg, da Jorginho lagde en flot, hård aflevering ind mellem to Lyon-forsvare, der efterlod Kanté nærmest alene med målmanden. Lyon-spillerne var dog hurtigt over ham, og afslutningen gik lige på målmanden.

I forsvarssituationer vekslede Jorginho og Kanté til gengæld mellem at være længst tilbage og presse. Det bliver spændende at se samarbejdet folde sig ud i en kamp, hvor tempoet er skruet højere op end denne regnvåde aften på Broen.

4. Sarri ville ikke have noget særligt ud af kampen
Sjældent er en førsteholdskamp blevet spillet i så lavt tempo på Stamford Bridge. Ingen af holdene havde behov for at spilde unødige kræfter, og det er svært at forestille sig, at der ikke er blevet bandet og svovlet over, at man overhovedet skulle spille denne dødsyge træningskamp, når både Premier League og Ligue 1 starter i den kommende weekend.

Selv det famøse “Sarri ball” blev ikke praktiseret specielt overbevisende, da hverken spillerne eller deres boldomgang var specielt hurtig. De havde et svagt overtag i boldbesiddelsen, men antallet af fremadrettede, farlige afleveringer var få. Det bliver – forhåbentlig – ikke den samme tilgang vi ser mod Huddersfield på lørdag.