Fem ting vi lærte af Chelsea-Inter

3250

Chelsea spillede lige op med Inter, men endte med at vinde i straffesparkskonkurrencen, da de mødtes i første runde af træningsturneringen International Champions Cup på Allianz Riviera i Nice. Her er fem ting, vi lærte af kampen.

Der var glimter af rigtig gode ting, men også flere passager, hvor man tydeligt kunne mærke, at der skal slibes og skæres til, før holdet er der, hvor Sarri vil have, de skal være.

1. “Sarri ball” tegner rigtig godt – og passer til spillerne
Det er ikke kun formationen, der er blevet ændret fra tiden under Antonio Conte. Generelt har Maurizio Sarri en markant anderledes tilgang til spillet, da han både vil være boldbesiddende og vil spille hurtigt.

Mod Inter var der flere smagsprøver på, at det godt kan implementeres i Chelsea. Jorginho, der allerede kender systemet fra sin tid i Napoli, ser allerede veltilpas ud, men også Ross Barkley og Cesc Fabregas, der i første halvleg gjorde ham selskab på midtbanen, trives rigtig godt med det hurtige pasningsspil. Det samme gør sig også gældende for Pedro, der oveni købet fik krydret det hele med en tidlig scoring.

Desværre var det kun i relativt korte perioder af kampen, Chelsea for alvor lykkedes med at spille rigtig “Sarri ball”, men det må også siges at være forventeligt taget i betragtning, at det kun er anden træningskamp.

2. Alonso kæmper med de defensive pligter
Der var bedre råd til at lade Alonso være offensiv og tage chancer i Contes system, hvor spanieren spillede wingback. Under Sarri er Alonso tilbage på den traditionelle venstreback, og det så i flere omgange svært ud for ham.

Antonio Candreva fik blandt andet lov til at løbe bag om Alonso, der heller ikke var en af dem, der faldt bedst ind i “Sarri ball”-taktikken, men tog dog et par fine offensive løb.

Men det skal blive spændende at se, om Emerson, der erstattede Alonso efter godt en times spil, ender med at blive foretrukket, når Premier League går i gang, da han har bedre defensive kvaliteter.

3. Morata vil bevise sig selv
Især første halvleg var prydet af flere fine præstationer fra Alvaro Morata. Han lagde masser af fight i duellerne, og det var blandt andet dét, der kreerede målet til 1-0, da han først får moslet sig igennem Inter-forsvaret, efter egentlig at have mistet bolden. En afslutning fra en spids vinkel gik lige på Handanovic, men røg altså ud til Pedro.

I den time, spanieren nåede at spille, var der flere gode tegn at spore, men til tider var han også en smule langsom i sin boldomgang. Det er svært ud fra kampen at sige, om han vil være en mand, som Sarri vil satse på.

4. Dave tilbage på højre dør
Han gjorde det forrygende som højre del af det centrale tremandsforsvar under Antonio Conte, men nu er det tid til, at Cesar Azpilicueta igen skal ud på den back, han egentlig er oplært til at spille.

Spanieren kom ind fra anden halvlegs start og leverede en fin præstation. Blandt det løb han en vigtig stikning op et med et kvarter igen, hvor Martinez Lautaro ellers ville have været helt Alene med Willy Caballero.

Han ligner et oplagt førstevalg til pladsen, da Davide Zappacosta, som spillede på positionen i første halvleg, generelt viste et niveau, der var lavere end sin kollegas. Formentlig fordi at han, ligesom Alonso, er vant til at have færre defensive pligter og flere offensive.

5. Moses rykker op i banen
Mange var overraskede over, hvor godt Moses fungerede som wingback, så spørgsmålet var lidt, hvor han ville kunne spille i Sarris system.

Men ligesom på landsholdet blev Moses ikke placeret på højrebacken, men i stedet rykket op i banen, hvor han fungerede som højrewing. Det var ikke meget, nigerianeren kom til, men det tyder på, at hans vej til spilletid bliver svær, da Pedro ser ud til at være i hopla, og Willian også skal kæmpe om samme position.