Djilobodji om Chelsea-tiden: Ingen ville have mig

1975

Papy Djilobodji er blevet solgt til Sunderland efter et mildest talt fejlslagent ophold i Chelsea. Og nu åbner senegaleseren lidt op for tiden i Chelsea.

José Mourinho lagde ikke skjul på, at han ikke kendte Papy Djilobodji, da han blev købt i Nantes på transfervinduets sidste dag. Og det skulle senere vise sig, at midterforsvaren ikke ligefrem blev en af Mourinhos yndlinge, da han kun kom på banen en enkelt gang i overtiden mod Walsall i en Capital One Cup-kamp.

Efter et halvt års lejeophold i Werder Bremen vendte Djilobodji så tilbage til Chelsea, men er altså nu blevet solgt for omkring 75 millioner kroner til Sunderland. Og han er naturligvis glad for skiftet, da han formentlig kan se frem til væsentlig mere spilletid – og en klub, der rent faktisk tror på ham.

– Det (spilletid red.) var vigtigt for mig, og det opildnede mig til at komme her. Vi talte ikke om en startplads, men han (David Moyes, Sunderland-træner red.) fortalte mig, at han ville have mig på sit hold. Det var motiverende. Det var ikke noget, jeg har hørt i Chelsea, fortæller Djilobodji til L’Equipe.

Læs også: Fire ting, vi lærte af Chelseas sidste træningskamp

Men i sit halve år i Chelsea, hvor han uge efter uge ikke kom på holdet, var det ikke noget, han lod komme til udtryk gennem store frustrationsudbrud eller lange snakke med Mourinho. Tværtimod.

– Jeg er ikke den type spiller, der går hen og spørger træneren, om han vil lade mig spille, det har jeg aldrig gjort. En assistent til Mourinho sagde til mig, at jeg skulle tale med ham om det, men nej, det gjorde jeg ikke. Hvad jeg viser til træning er for mig nok. Og efter det, hvis han vil have mig, er det godt. Og hvis han ikke lader mig spille, er det okay, så sidder jeg stille på bænken. Jeg var ikke spor deprimeret, og jeg fik støtte, forklarer han.