Da Ole Larsen mødte John Terry

2635

John Terry besøgte Brøndby Stadion i mandags, da de blågule spillede mod FC Nordsjælland. Ole Larsen, der har været Chelseafan i tæt på et halvt århundrede var også taget på stadion og fik en sludder med Chelsea-kaptajnen og forsøgte at invitere ham med på bar.

Med to gule kort mod Sunderland – og dermed en udvisning og to karantænedage – kunne Terry godt finde tid i kalenderen til at tage sig en fridag og besøge sin ven Jan Bech Andersen, der er hovedaktionær i Brøndby IF.

Det kombinerede JT med et besøg på Brøndby Stadion, hvor fodboldtilhængere kunne møde både ham og Andreas Christensen, som også havde lagt vejen forbi.

Ole Larsen, der har holdt med The Blues længe inden Terry kom til verden, og som i øvrigt er fast gæst på stambaren Café Guldhornene, var så heldig at møde holdets ikoniske anfører.

– Det var et stort øjeblik at stå sammen med ham og snakke om Chelsea. Jeg fortalte ham selvfølgelig, at jeg havde fulgt Chelsea siden 1970, og at min første kamp på Stamford Bridge var i 1979, et år før John Terry blev født. Den grinte han lidt af og sagde, at jeg således havde oplevet både godt og ondt. Da det var AC, der tog billedet af John og jeg, spurgte jeg ham også, hvad han syntes om Andreas’ fremskridt i Gladbach, og her var han meget overvældet og håbede da, at AC ville komme tilbage til Chelsea, fortæller Ole Larsen og fortsætter.

– Jeg var flere gange henne ved bordet, hvor han sad sammen med Jan Bech og Andreas Christensen, og vi fik selvfølgelig også hans autograf. Da de efter kampen skulle afsted, fik vi den sidste hilsen i form af håndtryk og ”Thanks for your support”. Vi spurgte ham, hvorfor han skulle hjem nu, han skulle jo alligevel ikke spille onsdag. Han trak på smilebåndet og sagde, at Chelsea jo betalte hans løn, og han kun havde fået fri om mandagen. Vi fiskede efter at få ham med på Guldhornene om onsdagen til kampen mod Liverpool! Jan Bech tilføjede, at det ville han gerne være med til at arrangere en gang, når John Terry var stoppet som spiller, siger Ole Larsen.

Der var generelt en afslappet stemning i loungen, hvor Terry befandt sig. Og anføreren var ikke for fin til at give sig tid til at snakke med alle, der henvendte sig.

– Han virkede faktisk genert, men var helt nede på jorden, ingen primadonnanykker. Han tog sig tid til både at blive fotograferet sammen med voksne og børn, skrive autografer og snakke med folk. En helt igennem sympatisk person, husker Ole Larsen.

“Vi fiskede efter at få ham med på Guldhornene om onsdagen til kampen mod Liverpool! Jan Bech tilføjede, at det ville han gerne være med til at arrangere en gang, når John Terry var stoppet som spiller”

Mourinhos sammenbrud
Et af Oles bedste øjeblikke som Chelseafan kom måske meget belejligt på et tidspunkt, hvor der ikke er meget andet at glæde sig over som supporter af The Blues. Og årsagen til holdets totale nedsmeltning skal findes i Mourinhos ditto, mener Ole Larsen.

– Efter min mening var holdet for det første slet ikke i form ved turneringsstart. De havde fået forlænget deres ferie, og derfor nåede de slet ikke op i gear til første kamp. For det andet ødelagde Mourinho fuldstændig stemningen i truppen ved sin opførsel i slutningen af den første kamp mod Swansea. Tænk sig at flippe sådan ud over nogle fysioterapeuter, som bare gør deres job. Han kunne have reddet den hjem ved at sige undskyld til dem, men det ville han ikke, indleder Ole Larsen.

Læs også: Terry skriver under

– Langsomt men sikkert rodede han sig ud i flere kontroverser, både med spillere og FA, og det gjorde Chelsea mere og mere til grin overalt i fodboldverden. Jeg har ikke noget imod Mourinho som træner, men alt det, der følger med i form af dårlig omtale, kan jeg ikke acceptere som Chelseafan. Samme problem opstod første gang, han var træner i Chelsea, og samme problem har der været i de øvrige klubber, han har været i. Så jeg siger bare held og lykke til Manchester United og deres fans, hvis han ender der, lyder det resolut fra den mangeårige Chelseastøtte.

Tror du, at Conte kan genrejse Chelsea?

– Jeg kender desværre ikke nok til Conte som træner, til at jeg kan udtale mig om det. Personligt mener jeg ikke, at det absolut skal være en eller anden kendt eller udenlandsk manager. Chelsea kunne godt trænge til at få lidt ro på al den negative omtale. Siden Guus Hiddink tog over, er der jo faldet ro på tropperne, og aviserne har måttet finde på noget selv, eller de har kastet sig over Man U’s manager, siger Ole Larsen og fortsætter.

– Jeg kunne godt tænke mig, at en af de mange dygtige trænere i ungdomsakademiet blev forfremmet, eller at Brendan Rodgers måske kom tilbage. Han var jo en succes, da han trænede ungdomsholdet, og han kender alt det interne hos Chelsea. Og så er jeg ret træt af at høre på de såkaldte eksperter, som siger, at der rigtigt kommer gang i svingdøren hos Chelsea til sommer. Hvorfor skulle der det? Der er jo ingen spillere, der er utilfredse hos Chelsea. Det er alt sammen noget, pressen finder på bare for at skrive noget negativt om klubben, bemærker Ole Larsen.

En tyk spansk tjener
På trods af den hårde modgang, der har været denne sæson, har Ole Larsen troligt troppet op på sin sædvanlige plads på barstolen i Vestergade 20, når Chelsea spiller kamp. For man er ikke kun Chelseafan, når der er medgang.

– Jeg er jo en af pionererne på Guldhornene. Jeg har stort set været med fra starten. Der er efterhånden opstået et godt sammenhold blandt de fremmødte. De ”unge” har deres første sal, hvor de synger Chelsea-sange og hygger sig, mens vi ”gamle” sidder i underetagen tæt på baren. Der har været et par perioder, hvor jeg ”boykottede” kampene på Guldhornene. Det var ikke på grund af Guldhornene, men fordi jeg ikke kunne lide, de managere, der var hos Chelsea i de omtalte perioder, forklarer Ole Larsen og uddyber.

– Her tænker jeg på Andre Villas-Boas og den fede spanske tjener, Rafael Benitez. Tænk sig at have den frækhed som tidligere Liverpool-manager at møde op på Stamford Bridge til sin første kamp som Chelsea-manager iført rødt slips! Og hans udtalelser om Chelsea og deres fans gjorde jo, at han aldrig ville blive accepteret på Stamford Bridge.

Har du en god fan-historie, som du kunne tænke dig at dele med os? Så send en mail til mod@chelseafan.dk, eller skriv en besked til vores indbakke på Facebook.