Conte: VAR-systemet skal forbedres

1139

VAR-systemet blev for alvor sat på prøve i går aftes, hvor hele tre Chelsea-spillere blev idømt gule kort for film. Derfor efterspørger Antonio Conte forbedringer.

Det såkaldte VAR-system (Video Assistant Referee System, red.) har siden sin introduktion været et varmt samtaleemne i den engelske fodboldverden.

Da Chelsea i går aftes sejrede over Norwich City efter 120 minutter og en straffesparkskonkurrence, blev det omdiskuterede dommersystem nok engang debatteret. Både Willian, Pedro og Morata modtog nemlig gule kort for film, og de to sidstnævnte endte endda med at blive sendt fra banen før tid.

Det var dog i særdeleshed situationen med Willian, der fangede Contes opmærksomhed, hvilket han gav udtryk for i kølvandet på slutfløjtet.

– Der bliver nødt til at ske forbedringer, hvis vi skal anvende det her system. Efter kampen så jeg (en gengivelse af, red.) situationen med Willian i starten af den forlængede spilletid, og det var et klart og tydeligt straffespark, udtalte Conte til chelseafc.com.

– Dommeren valgte at give Willian et gult kort med det samme, hvilket betyder, at han ikke var i tvivl. For at forbedre systemet bliver du nødt til at tjekke med ham (VAR-dommeren), der sidder og ser kampen, uddybede italieneren.

På trods af disse kontroverser, var Conte alligevel en tilfreds mand efter avancementet til den næste runde i FA Cuppen.

– Vores præstation var positiv. Selvom vi lavede mange ændringer, scorede vi et mål og skabte mange chancer til at score det andet. I stedet for indkasserede vi en scoring med 10 sekunder igen, sagde han.