Conte om sin gameplan: Jeg er ikke så dum at spille åbent mod City

1570

Antonio Conte var ærgerlig over nederlaget til Manchester City, men gav samtidig ikke meget for eksperters kritik af hans taktiske dispositioner.

Med sejre til både Liverpool og Tottenham inden gårsdagens opgør mod Manchester City på Etihad Stadium var der pres på Contes tropper, da man med et nederlag ville være fem point fra top fire.

Ikke desto mindre var det med et meget defensivt udgangspunkt, at Chelsea var kommet til den blå del af Manchester, og da første halvleg var spillet til ende stod kampen stadig 0-0, men the Blues havde ikke haft en eneste afslutning.

Anden halvleg startede desværre på den værst tænkelige måde, da en dårlig clearing af Andreas Christensen endte med at give bolden til Sergio Agüero, som hurtigt lagde den videre til David Silva, som slog et hårdt indlæg modsat til Bernardo Silva, der med skinnebenet fik bolden listet udenom Thibaut Courtois.

Efter scoringen ændrede kampbilledet sig ikke synderligt, da City fortsatte med at dominere, og først efter 77 minutter valgte Antonio Conte at foretage en udskiftning. Det ændrede dog ikke rigtigt noget, da hans mandskab aldrig rigtigt kunne få greb om kampen.

Læs også: Lampard på vej mod manager-debut

Italieneren mener dog ikke, at det er nederlaget til Manchester City, som skal gøre mest ondt, hvis man kigger tilbage over den seneste måned.

– Jeg synes, vi skal have store fortrydelser over nederlagene til Bournemouth, Watford og Man United, men det samme gælder ikke for i dag (i går red.), fordi vi spillede mod et hold, der viste, at det er et stærkt hold, sagde han på pressemødet efter kampen og fortsatte.

– De viste forskellen mellem dem og os, og 25 point er et stort hul. Jeg synes, vi kan have fortrydelser over de andre kampe, men ikke denne her.

“Jeg er ikke så dum”
Spillerne fulgte også den gameplan, der var lagt fra start, slog Conte fast.

– Ja, de fulgte mine instruktioner. Vi forberedte kampen på denne måde, altså ikke at have noget plads mellem linjerne. Du skal bruge hjernen mod City, ellers risikerer du at tabe på en dårlig måde med 3-0 eller 4-0.

– Vi forsøgte ikke at give noget plads væk i en stor del af kampen, og det var godt. Det var en skam at lukke et mål ind efter 30 sekunder i anden halvleg, fordi det betød, at kampen var svær at komme tilbage i, forklarede italieneren.

Der var kritik fra både fans og eksperter i forhold til Contes valg om først at foretage en udskiftning, til der var spillet 77 minutter af kampen. På det tidspunkt havde man været bagud i mere end 20 minutter uden at have været i stand til at ændre kampbilledet. Det handlede dog om, at man stadig ikke havde råd til at give noget væk i defensiven, fortæller Antonio Conte.

– Vi havde to angribere på bænken, og vi prøvede at ændre kampen med dem, men når vi spiller mod et stærkt hold, er det meget svært for os at holde den samme balance, som vi havde sidste sæson, med Hazard i 10’er-rollen. Vi bliver nødt til at have to spillere deroppe, som også arbejder defensivt, og jeg synes, at Pedro og Willian spillede en fantastisk kamp.

Læs også: Giroud: Jeg vil vinde Premier League med Chelsea

– Jeg forsøgte at vente, fordi det var Hazard, der skulle tages ud, og du håber – helt indtil det sidste – at en spiller som Hazard han skabe noget, men vi var uheldige i det aspekt. Jeg besluttede at lave udskiftningen, det ved jeg ikke, en smule sent. Mod United var det lidt tidligere, sagde Conte.

Han gav dog ikke meget for den kritik, der fulgte over hans taktiske udgangspunkt til kampen.

– Du bliver nødt til at acceptere kritik i øjeblikket, men jeg er ikke så dum at spille åbent mod Man City og tabe 3-0 eller 4-0. Hvis jeg husker rigtigt, så spillede Arsenal mod dem to gange for få dage siden, og der kritiserede I (medierne red.) Wenger, fordi de lukkede tre mål ind på 20 minutter. Eksperterne skal bruge deres hoveder og forstå, at når man taler om taktik, skal man gøre det på baggrund af viden, og ikke bare sige dumme ting, sluttede han.

Chelseas næste opgave er på lørdag mod Crystal Palace, som gæster Stamford Bridge.