Conte, Kanté og Costa

3299

Chelsea FC fik en solid start på sæsonen såvel som på det nye fodboldliv under ledelse af Antonio Conte, da West Ham takket være en sen scoring af Diego Costa, blev besejret med 2-1 på Stamford Bridge sent mandag aften.

En komfortabel Kanté
Antonio Conte havde ikke overraskende valgt at stille op i en 4-1-4-1 formation med nyindkøbte N’Golo Kanté på 6er-possitionen.

N’Golo Kanté producerede kampen igennem fine smagsprøver på de kvaliteter, der har fået Roman Abramovich til at hente den 25-årige franskmand for en kvart milliard danske kroner hos mestrene fra Leicester.

Det var interessant at se N’Golo Kantés funktion i Chelseas etablerede opspil i starten af første halvleg, hvor den 168 centimeter høje og 69 kilo tunge skikkelse flere gange trak ned og modtog bolden i Chelseas bagerste linje. En taktisk ingrediens, der flere gange frembragte smagen af Antonio Contes fortid hos Juventus og i spidsen for det italienske landshold.

For når N’Golo Kanté trak ned, havde John Terry og Gary Cahill allerede gjort plads til ham centralt ved at rykke ud på hver sin backposition, hvilket skubbede Cesar Azpilicueta og især Branislav Ivanovic på de to backpositioner op i banen, hvor de var med til at skabe overtal på den sidste tredjedel af West Hams banehalvdel.

Læs også: Bekræftet: Chelsea udlejer ung duo

N’Golo Kanté gjorde sig dog ikke mest bemærket som dybtliggende igangsætter, men derimod som bevægelig boldbryder på den defensive midtbane, hvor han som kampen skred frem fik mere og mere kontrol over sit spil og ikke mindst West Hams Andy Carroll.

Især i anden halvleg virkede N’Golo Kanté komfortabel i samspillet med Nemanja Matic og ikke mindst Oscar, der lidt overraskende var valgt som serberens sidemand i stedet for Cesc Fabregas på den centrale midtbane.

Contes harmonika
Den førnævnte fremrykning af de to backpositioner betød også, at både Eden Hazard og Willian på de to kanter fik friere tøjler i forhold til at søge ind i banen og skabe nye mulighedsrum.

Men da begge spillere i udgangspunktet stod ekstremt bredt i banen – hvilket især var tilfældet i højre side hos Willian, der gang på gang gav plads til offensive løb skråt ind i banen fra Branislav Ivanovic – kom Antonio Contes taktiske befalinger Chelseas midtbane til at ligne en ganske arbejdsom harmonika, der dels trak West Hams defensive midtbane og bagerste kæde fra hinanden, for derefter at mase hele molevitten sammen igennem centralt på banen.

Og ind kom Michy
Antonio Conte er kendt som en pragmatiker, der tilpasser sig selv og sin taktik efter egen trup og modstanderens kvaliteter.

Mandag aften viste Antonio Conte dog også, at han til trods for passion og hang til knofedt også er i besiddelse af tålmodighed. For da West Hams James Collins udlignede til 1-1 med 13 minutter tilbage af den ordinære spilletid, gik Antonio Conte ikke i panik.

Derimod ventede han helt frem til det 85. minut med at sende Michy Batshuay på banen og med to fingre i vejret signalere til spillerne, at de skulle gå fra 4-1-4-1 til en 4-4-2.

Se også: Video: Se Conte fejre Costas scoring

Forinden havde Antonio Contes ‘harmonika’ i lange perioder givet Diego Costa god plads at arbejde på, dog uden at den optændte angriber kom frem til de helt store chancer.

‘Chancen’ kom dog fire minutter efter at Michy Batshuay var blevet sendt på banen, hvor debutanten vandt en hovedstødsduel mod Winston Reid og dermed serverede bolden for Diego Costa, som – med en diagonal halv vrist/halv inderside langs jorden –  scorede til slutresultatet 2-1.

Jakob Genz er cand. mag. i kultur og formidling med speciale i sport, kultur og medier. Han har været sportsskribent siden 2010 og er nu klummeskribent på chelseafan.dk. Dette indlæg er også bragt på Tribunen.com.