Conte glad for sejr mod Atlético, men utilfreds med kampprogrammet

2098

Antonio Conte var en glad mand ovenpå sejren mod Atlético Madrid, men træneren fremhævede dog sin undren over, at hans hold allerede skal i aktion igen på lørdag.

Det var bestemt ikke nogen nem aften for Chelsea på Atlético Madrids nye hjemmebane, Wanda Metropolitano, men ikke desto mindre lykkedes det i de døende sekunder The Blues at få fuld plade.

Det var ellers madrilenerne, der bragte sig i front på trods af Chelsea-dominans. Efter 40 minutters spil begår David Luiz straffespark ved at hive i trøjen på en modspiller i feltet, hvorefter Antoine Griezmann eksekverede fra straffesparkspletten.

I anden halvleg formåede Contes mandskab at fastholde presset på hjemmeholdet, og efter en times spil gav det pote. Eden Hazard smed et indlæg ind i panden på Alvaro Morata, og så kunne spanieren fejre sit syvende mål i syv kampe.

Det lignede længe en uafgjort, men dybt inde i overtiden blev Marcos Alonso spillet fri i højre side af feltet, hvorefter han med sit svage højreben lægger et flat indlæg ind i fødderne på indskiftede Michy Batshuayi, der kan nøjes med at sætte en inderside på.

Læs også: Tak for turen, Diego

På pressemødet efter kampen var det forståeligt nok en glad Conte, der vurderede kampen.

– Det var en god indsats fra mine spillere, og jeg er meget glad. Vi skal være tilfredse med den præstation. Vi viste både den rette indstilling og ånd til kampen mod Atlético Madrid. Vi kom bagud 1-0 i første halvleg, og det er meget svært at komme tilbage mod Atlético Madrid, men på trods af det fortjente vi at vinde, slog han fast.

The Blues havde relativt godt styr på Atlético i det meste af kampen og så ud til at følge den plan, som Antonio Conte havde lagt, ret stringent. Og det er også vigtigt at have samme tilgang til spillet, uanset hvor man spiller, forklarer italieneren.

– Jeg forsøger at gentage overfor mine spillere, at der ikke er noget, der ændrer sig, fordi man spiller på udebane eller hjemmebane, for vi skal altid have den samme tilgang og lyst til at spille fodbold og forsøge at vinde, sagde Conte og uddybede.

– Det synes jeg, vi forsøger at gøre. I sidste sæson gjorde vi det rigtig godt og vandt ligaen og nåede til finalen i FA Cuppen. Nu har vi muligheden for at spille i en stor turnering som Champions League, men derfor skal vores mentalitet ikke ændre sig, forklarede han.

Der var dog et enkelt hår i suppen på hvad der ellers var en glædelig aften set gennem Chelsea-briller. Antonio Conte blev således spurgt ind til, hvad han synes om det faktum, at Manchester City har en dag mere at forberede sig i til kampen på lørdag.

– Ærlig talt så synes jeg, at vi i det her tilfælde bliver straffet, for jeg synes, det er meget vigtigt at analysere de forskellige situationer, holdene er i. Manchester City spillede i går (tirsdag aften red.) på hjemmebane, og vi spillede i aften (i går red.) på udebane, og vi vil helt sikkert ikke være tilbage i London før klokken 16, sagde han og slog sin utilfredshed yderligere fast.

Se også: Video: Drogba tegner Champions League-finalen i 2012

– Det er ikke godt nok kun at have en dag at forberede sig i. Efter det her er der landsholdspause, så der er ikke andre kampe at tage hensyn til. Jeg er meget overrasket over at se, at denne store kamp skal spilles på en lørdag. Jeg forstår det ikke, sluttede Conte.

Efter sejren over Atlético Madrid topper Chelsea fortsat gruppen. Vestlondonerne har seks point, mens AS Roma, der slog FK Qarabag 2-1 ude, har fire point. Atlético har et point, og Qarabag udgør bundprobben med nul point på kontoen.