Conte: Det er en drøm, der er gået i opfyldelse

1511

Chelsea sikrede fredag aften klubbens sjette mesterskab med en 1-0-sejr over West Bromwich. En drøm er gået i opfyldelse, lyder det fra mestertræneren Antonio Conte.

Fejringen brød ud i fuld flor i det sekund, dommeren blæste i fløjten for sidste gang på The Hawthorns fredag aften. Og efter at have jublet løs med de medrejsende Chelseafans fortsatte fejringen nede i omklædningsrummet, hvor Antonio Conte i den grad blev fejret.

– Jeg fejrede det med mine spillere, hvilket er almindeligt efter en præstation som denne. De hældte champagne og øl ud over mig, så jeg måtte skifte tøj. Mit jakkesæt er en katastrofe nu. Jeg har et træningssæt på, men jeg udlever et meget vigtigt øjeblik. Jeg nyder det meget, fordi når du putter timevis af passion og entusiasme ind i dit arbejde, og når du ikke sover, så er det kun på sin plads at fejre det på den måde, når du kommer til øjeblikket. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, sagde italieneren til ChelseaTV efter festivitassen.

The Blues vinder altså Premier League i overlegen stil, da der fortsat resterer to spillerunder. Men kigger man tilbage til starten af sæsonen, der både bød på nederlag til Liverpool og Arsenal, var det dengang svært at forestille sig det. Men sidstnævnte kamp mod lokalrivalerne blev netop vendepunktet, indrømmer italieneren.

– Helt ærligt, så ja. Arsenal-kampen var frustrerende for mig, fordi jeg ikke kunne se noget af det arbejde, jeg havde lavet, eller min idé med fodbold. Jeg fandt styrken til at lave ændringer og tage ansvar og derfor ændre systemet og finde det, der passede mine spillere bedst. Det var et vigtigt øjeblik for os, fordi hver enkelt spiller fandt deres bedste frem i det system, forklarede han og fortsatte.

– Vores sæson startede ikke på den rigtigt måde, vi havde mange problemer, ikke kun et. At finde den rigtigt løsning så hurtigt var ikke nemt, og for det vil jeg gerne sige tak til mine spillere, fordi de stoler på mit arbejde og min filosofi. Det her resultat er på grund af attituden og opførslen fra mine spillere, roste Conte og kom med en hyldest til fansene.

– Jeg vil gerne sige tak til vores fans, fordi de skubbede os det sidste stykke i hver kamp, både ude og hjemme. De fortjener det her.

Der venter nu to kampe mod Watford og Sunderland, før Chelsea møder Arsenal på Wembley den 27. maj i FA Cup-finalen.