Chelseas Barkley-handel anklages for svindel

4369

Liverpools borgmester, Joe Anderson, har anmodet det britiske politi om at undersøge Chelseas køb af Ross Barkley nærmere.

Det kom ikke som en overraskelse, da Ross Barkley i sidste uge skrev under på en aftale med Chelsea. Den 24-årige englænder fra Merseyside havde nemlig tiltrukket interesse fra London-klubben gennem en længere årrække.

Transferens pris på £15m (ca. 125 mio. DKK) var derimod iøjnefaldende lav. Barkley havde netop takket nej til et tilbud fra Chelsea tilbage i sommeren 2017, der ellers ville havde tilgodeset hans barndomsklub, Everton, hele £35m (ca. 295 mio. DKK).

Dette har fået Liverpools borgmester, Joe Anderson, til at gå til det britiske politi, foruden det britiske fodboldforbund, FA, og Premier League. Borgmesteren formoder nemlig, at Chelseas og Barkleys repræsentanter muligvis har udøvet svindel for at sænke Barkleys markedsværdi.

– I værste fald kunne dette blive set som et bevidst forsøg på at sænke en spillers markedsværdi for at komme spilleren, hans agent og den købende klub til gode, skriver Anderson blandt andet i et brev til myndighederne, ifølge The Telegraph.

Hverken Chelsea eller Barkleys repræsentanter har valgt at svare på anklagen indtil videre.