Chelsea udvider Stamford Bridge

2970
Kilde: Daily Mail
Sådan kan Chelseas nye billede komme til at se ud

Rygterne har længe svirret, og nu melder flere medier, at det er så godt som sikkert, at Chelsea vil forsøge at udvide Stamford Bridge til 60.000 tilskuere.

Siden Chelsea med Abramovich i spidsen har markeret sig som en af verdens bedste klubber, har der altid manglet noget. Selvom Stamford Bridge er kendt for dets intime atmosfære og gode stemning, så har stadionet med sine 42.000 tilskuere haltet efter konkurrenternes større stadions.

Derfor har ejer, Roman Abramovich, længe forsøgt at udvide Stamford Bridge. Han har dog mødt hårdnakket modstand fra de lokale myndigheder i London, der har haft svært ved at se, hvordan Stamford Bridge skulle kunne udvides uden at rive historiske bygninger ned og flytte metroen.

Sidenhen har Abramovich’ tålmodighed langsomt sluppet op, og efter trusler om, at Chelsea ville forlade Stamford Bridge og området permanent ligner det nu, at der endelig er kommet skub i planerne.

Således melder flere engelske medier, med Daily Mail i spidsen, at Chelsea tirsdag starter en tre dage lang konsultationsproces, der skal munde ud i håndgribelige planer, der kan bringes videre, så Stamford Bridge kan udvide sin kapacitet fra 42.000 til 60.000.

Det nye Stamford Bridge bliver specielt i forhold til andre nye stadions, da man ikke vil bruge de ellipseformede tribuner de fleste nye stadions som Arsenals Emirates og Bayerns Allianz, men i stedet vil lade sig inspirere af gotiske arkitektur, der er præget af gamle mursten og høje søjler.

Der er ingen officielle tal på, hvad ombygningen af Stamford Bridge vil koste, men de fleste rapporter lyder på, at det vil koste over £ 500 mio. eller over 5 mia. kr. Dette vil blive finansieret af Abramovich selv i et selskab, der er separat fra Chelsea, og som derfor ikke burde få indflydelse på Financial Fair Play.

Selvom alle tribunerne vil blive ombygget til en vis grad, vil det særligt være den sydtribunen, der skal bære hoveddelen af de knap 20.000 nye tilskuerpladser. For at dette er muligt bliver de nuværende hoteller revet ned, så området kun vil bestå af bygninger tilknyttet fodbold.

Det forventes, at hele ombygningen vil tage minimum tre år, hvor det ikke vil være muligt for Chelsea at spille på Stamford Bridge. I stedet bliver klubben nødt til at flytte midlertidigt til et andet stadion, hvor det forventes, at den midlertidige hjemmebane enten bliver Wembley eller Twickenham, der begge har plads til over 80.000 tilskuere.

Selvom der nu endelig ser ud til at være skub i udvidelsesplanerne, så er der ingen tidsplan for, hvornår ombygningen reelt vil begynde, men de fleste eksperter spekulerer i, at der minimum vil gå 10 år før Chelsea kan spille på et udvidet Stamford Bridge.

I kan se mange flere billeder af, hvordan det nye Stamford Bridge vil se ud på Daily Mails hjemmeside.